Mette Frederiksen afviser: Det kommer ikke til at ske

Foto: Shutterstock

Nu reagerer statsministeren

Onsdag i denne uge er der meget på spil. 

Når klokken slår 21, så møder det danske herrelandshold i fodbold nemlig englænderne i semifinalen, der skal spilles på Wembley Arena i London.

Grundet den igangværende corona-pandemi, så er tilskuerpladserne lukket for danske fans med mindre de er bosiddende i England. Stadion bliver altså ikke det hav af rød-hvide farver, som årets danske EM-kampe hidtil har været. 

Udover de i England bosiddende danskere, vil der dog også være anden støtte at finde, når kampen fløjtes i gang på grønsværen i London. 

Tidligere på dagen kunne Kongehuset bekræfte, at kronprins Frederik vil overvære kampen sammen med kronprinsesse Mary og parrets ældste søn prins Christian. Nu er der dog kommet afbud fra en anden del af det officielle Danmark. 

Læs også

Dronning Margrethe løfter sløret: Her går turen hen

Første gang i næsten tre årtier

Selvom det er første gang i 29 år, at Danmark har kvalificeret sig til en semifinale ved et Europamesterskab, så vil ingen repræsentanter fra regeringen overvære kampen. Det bekræfter Statsministeriets pressetjeneste tirsdag overfor nyhedsbureauet Ritzau.

Ministeriets pressetjeneste fortæller, at ingen af de tre oplagte ministre vil være at finde på lægterne. 

Hverken udenrigsminister Jeppe Kofod (S), kulturminister Joy Mogensen (S) eller statsminister Mette Frederiksen (S) vil altså være at finde på stadion, når semifinalen fløjtes i gang onsdag aften klokken 21. 

Læs også

Josefine Høgh rykker ind på legendarisk adresse