Mette Frederiksen bekræfter nye restriktioner: "Smitten spreder sig for hurtigt"

16/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu bekræfter statsministerMette Frederiksen, at de sidste åbne kommuner i Danmark lukkes ned onsdag eftermiddag.

Mest læste i dag

Nu reagerer statsminister Mette Frederiksen (S) efter de seneste dages høje smittetal. Det sker i et opslag på Facebook, hvor statsministeren indrømmer, at udviklingen gør hende bekymret.    "Jeg ser med stor bekymring på udviklingen lige nu. Stadig flere bliver indlagt. Og smitten spreder sig for hurtigt i store dele af landet," skriver Mette Frederiksen, inden hun tilføjer:
"Det er afgørende, at vi i fællesskab får smitten ned nu. Derfor udvider vi i dag de geografiske restriktioner, så de gælder for hele landet."   Hun tilføjer desuden, at nedlukningen af de sidste åbne kommuner træder i kraft onsdag klokken 16. 

"Jeg kan ikke understrege det nok"

Videre i sit opslag beder statsministeren danskerne om at vise samfundssind i den kommende tid.    "Der bliver brug for, at vi hjælper hinanden i den kommende tid. Jeg kan ikke understrege det nok. Vi kan kun lykkes, hvis alle gør det sammen. Alles adfærd er afgørende. Alternativet – ikke at gøre nok – vil være langt værre."   Hun understreger samtidig, at der forhåbentligt næste år kan tages afsked med de mange restriktioner, der præger danskernes hverdag lige nu.    "2021 bliver forhåbentlig året, hvor vi tager afsked med de begrænsninger, corona har medført. I dag har nyheden om de kommende vacciner fyldt meget. Og med god grund. Det er vores håb om en mere almindelig hverdag. Men inden vi når dertil, skal vi igennem nogle kolde og mørke måneder," skriver statsminister Mette Frederiksen.    Statsministeren har desuden et klart budskab til danskerne, fortæller hun.    "Sammen har vi klaret de seneste ni måneder. Sammen kan vi også klare de kommende. Det er jeg sikker på, at vi kan. Mit budskab er klart: Vi skal stå sammen ved at holde afstand. Pas godt på hinanden."

 

Anbefalet til dig