Mette Frederiksen brød ud i tårer

26/11/20 16:45

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Statsministeren gik med følelserne uden på tøjet, efter at have set konsekvenserne.

Statsministeren var i dag på besøg på en minkfarm, hvor hun fik snakket med familien, der ejer minkfarmen. Hun havde efterfølgende svært ved at finde ord. 

"Det har været følelsesladet. Jeg synes, der er grund til at undskylde forløbet. Der er begået fejl, og det skal man både kunne beklage og undskylde," siger Mette Frederiksen til Ekstra Bladet. 

Hun blev så følelsesladet, at hun flere gange måtte tørre tårerne væk fra øjnene. 

"Vi har to generationer af rigtig dygtige minkavlere, far og søn, som på meget kort tid har fået ødelagt deres livsværk. Det er ikke på grund af dem. Det er ikke på grund af, at de har været dårlige minkavlere. Det er på grund af coronaen," lød det fra Mette Frederiksen, da hun skulle sætte ord på minkavlernes skæbne.

Ikke deres skyld 

Hun besøgte en minkfarm, hvor man havde to genrationer af minkavlere, far og søn, som måtte sande, at deres livsværk var gået tabt. 

Mette Frederiksen siger, at det ikke er på grund af dem, men på grund af coronaen. 

"På grund af de fejl, der er begået, og den uro, der har været, har det også været et ekstremt hårdt forløb for familierne og for minkavlerne, som ud over at skulle håndtere aflivning af deres dyr - også har skullet se på et rodet forløb," sagde Mette Frederiksen. 

Besøget har dog ikke ændret Mette Frederiksens overbevisning om forløbet. Hun mener, at det er på baggrund af vurderingen fra Statens Serum Institut, at man har valgt at aflive minkene, hvilket man ikke kan lave om på. 

Har ret til kompensation

Mette Frederiksen står nu overfor at skulle kompense minkavlerne. Hun finder også i denne ombæring plads til at udtrykke sin sympati. 

"De har fået knust deres livsværk. Kompensationen skal vi nok få plads til," siger Mette Frederiksen slutteligt. 

Hun opfordrer ligeledes til, at folk passer på sig selv.