Mette Frederiksen: "Der er lys for enden af tunnelen"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen har på et pressemøde søndag morgen fortalt, at der er lys for enden af tunnelen, og at hun ikke et sekund ville betænke sig ved at få vaccinen.

Mest læste i dag

Mette Frederiksen overværede digitalt, at de første vacciner blev givet på Omsorgscenter Kærbo i Ishøj. Herefter stillede hun op til et pressemøde om den fremadrettede situation.

Blandt andet fortalte hun, at der begynder at være lys for enden af tunnellen. 

"Der begynder at være lys for enden af tunnelen. I dag begynder vi at vaccinere. Det er fantastisk," sagde Mette Frederiksen ifølge B.T. på pressemødet. 

Hun forklarer, at det er et stort vendepunkt, men at det er vigtigt, at man er klar over, at vaccinen ikke kan stå alene. Derfor skal vi stadig holde afstand og bære mundbind, selvom vaccinen er et afgørende skridt i kampen mod virussen. 

"Vi kommer ikke til at have restriktioner, der ikke er nødvendige. Men det vil være alt for tidligt at slippe restriktioner nu," sagde hun også på pressemødet. 

Der er fortsat ting, som man ikke ved om vaccinen. Blandt andet vides det endnu ikke, hvorvidt man fortsat kan bringe smitten videre, selvom man er blevet vaccineret mod coronavirus. 

At lade sig vaccinere er en tillidssag

På pressemødet fortalte Mette Frederiksen også, at hun er klar over, at det at lade sig vaccinere er en tillidssag. Derfor slår hun også fast, at vaccinen, der bliver givet i Danmark, er blevet kontrolleret nøje. 

"Det at lade sig vaccinere er en tillidssag. Det er vigtigt, at vi kan stole på den vaccine, der nu bliver givet i Danmark, og det har krævet noget kontrol og forarbejde," udtalte hun, og fulgte op med: 

"Jeg ved, at mange mennesker har behov for at have tillid til, at vaccinen er i orden, når man modtager den. Derfor skal kontrollen også være i orden. Det er gået ekstremt hurtigt, og det bør være en dag, hvor alle klapper ad forskerne. Ingen havde troet på, at vi i indeværende år ville begynde med at vaccinere," sagde hun. 

Mette Frederiksen gjorde det også meget klart, at hun ikke ville tøve et sekund med at lade sig vaccinere. Hun tilføjer, at den er blevet afprøvet på mange mennesker, og at der ser ud til at være meget få bivirkninger. 

Drop nytårsfesten

Statsministeren fortæller, at succesen og virkningen af vaccinen naturligvis afhænger af, hvor mange og hvor hurtigt folk bliver vaccineret. 

"Succesen af vaccinen afhænger af, hvor mange der bliver vaccineret, og hvor hurtigt vi kan få det gjort. Vi håber på et positivt samspil," lød det, hvilket hun fulgte op med: 

"I løbet af få dage kommer vi til at forholde os til, hvad vi skal se ind i januar. Det er klart, at min appel i dag er, at vi fortsat skal holde afstand og se så få mennesker som muligt. Og så skal vi bare have gang i vaccinationerne." 

Desuden kom hun også med en appel til danskerne om, at man undgår at mødes med for mange mennesker nytårsaften.

"Det må stå klart for enhver, at man selvfølgelig ikke skal holde den store nytårsfest," sagde Mette Frederiksen. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig