Mette Frederiksen: Det kan blive nødvendigt, at lade sig vaccinere flere gange

04/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Lige nu er Mette Frederiksen på vej til Israel.

Mest læste i dag

I dag tager statsminister Mette Frederiksen (S) på sin meget omdiskuterede tur til Israel, hvor emnet for en møderække vil være vacciner mod coronavirus. 
I et opslag på Facebook sætter statsministeren selv ord på turens formål.   "Regeringen har også taget initiativ til et offentligt-privat partnerskab for at se på, hvordan vi kan fremme vaccineproduktion i Danmark. I EU arbejder vi sammen med de andre europæiske lande for at få flere vacciner leveret hurtigere. Og for at styrke investeringen i vacciner. Og i dag rejser jeg til Israel sammen med min kollega Kurz fra Østrig," fortæller Mette Frederiksen, inden hun tilføjer:    "Vi skal drøfte et tættere samarbejde om vacciner."   "Vi skal tænke frem. Forberede os på potentielle mutationer. For er der én ting corona har demonstreret, så er det, at vi skal have et stærkere forsvar mod sundhedskriser, som truer vores samfund, sundhed og økonomi."

Sådan kan fremtiden se ud

Mette Frederiksen åbner i sit opslag for, at de to vaccine-stik, som alle danskere tilbydes på et tidspunkt, ikke nødvendigvis er de eneste, der er nødvendige. 

"Vi kan meget vel se ind i en fremtid, hvor vi skal vaccineres igen. Måske flere gange."

"Og det er ikke holdbart, hvis verden om få år igen står i en situation, hvor vi ikke har vacciner nok. Derfor mener jeg også, at Danmark skal bidrage til, at vi får bragt produktionen af vacciner op. Og arbejde for i fremtiden at være mere selvforsynende."

En rejse ud af landet vil betyde, at Mette Frederiksen skal flere dage i isolation for at leve op til regeringens corona-restriktioner, men det er et offer, hun er villig til at bringe, fortælller hun. 

"Det er klart, at det kræver meget nøje overvejelse at rejse ud af Danmark lige nu. Og jeg har selv (selvfølgelig) afholdt mig fra at rejse igennem længere tid. Men der vil være undtagelser, hvor det er nødvendigt. Og det er kritisk, at vi allerede nu rykker på udvikling og produktion af vacciner."

Anbefalet til dig