Mette Frederiksen er klar: Nye restriktioner kan være på vej

30/10/20 08:51

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren bekræfter nu, at danskerne kan blive ramt af flere restriktioner.

Forrige fredag stillede en alvorstung Mette Frederiksen (S) sig frem foran den danske presse. 

På pressemødet i Spejlsalen forholdte statsministeren sig til de smittetal, der igennem den seneste tid er steget. Det samme billede har gjort sig gældende i en række andre europæiske lande. Det tog statsministeren konsekvensen af. 

Udover at Frederiksen sænkede forsamlingsbuddet, så gjorde hun det klart at borgerne skal til at vænne sig til at gå oftere med mundbind. Torsdag i denne uge blev det så påkrævet, at mundbinddet skal på, når man fx skal ind og handle.  

Det er dog ikke nødvendigvis sidste gang, at der indføres nye eller flere restriktioner herhjemme, bekræftes det nu. 

Holder ikke ude i virkeligheden

TV2 fortæller nemlig, at statsminister Mette Frederiksen er klar til at indføre flere restriktioner, hvis udviklingen fortsætter med at gå den gale vej. 

Det fortalte statsministeren torsdag i forbindelse med et kort pressemøde, der fandt sted ved statsministerens embedsbolig Marienborg. Her havde Mette Frederiksen deltaget i et virtuelt møde med en række andre statsledere. Her diskuterede de netop coronavirussen. 

"Jeg hører folk sige, at "det her ikke er en farlig sygdom, det er bare en influenza, regeringen overreagerer, det er unødvendigt med den ene og den anden og den tredje restriktion, lad os nu bare stå igennem, at vi må have flere dødsfald og flere smittede," udtaler Mette Frederiksen ifølge TV2, inden hun fortsætter: 

"Det er en måde at tænke på, som jeg ikke tror holder til en test i virkelighedens verden."