Mette Frederiksen får voldsom kritik: 'Du gør jo ingenting'

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen har i weekenden delt noget, der har fået en anderledes kritisk modtagelse.

Lige nu læser andre også

Når Mette Frederiksen deler noget med sine Instagram-følgere, bliver der som oftest kvitteret med røde roser samt hjerter i massevis.

Men i weekenden delte hun noget, som i stedet skulle vise sig at afføde stor kritik.

I opslaget, der i skrivende stund har over 900 kommentarer, deler hun sine tanker om sommerens ekstreme vejr - herunder de enorme ødelæggelser i form af kæmpehagl, skovbrande og oversvømmelser. 

Udsving i vejret, som hun fremhæver som et klart belæg for, "hvor voldsomt vi mennesker sætter jorden under pres", skriver hun.

Herefter fastslås det, at hun lytter til alle danskerne. Både dem, der er bekymrede for, at der sker for lidt, og dem, der er bekymrede for, om der sker for meget på klimafronten. 

"For hvis ikke vi gør nok, så bliver det som med alle store kriser: konsekvenserne af klimaforandringerne vil ramme dem, som har mindst, hårdest. Det kan vi ikke acceptere. Og hvis vi omvendt træffer store grønne beslutninger uden blik for, hvem i Danmark de rammer hårdest, så risikerer vi også at ramme skævt."

Dét var nok til at afføde den massive kritik.

"Der sker jo intet.., I gør jo ingenting! Jeg forstår ikke, hvordan I kan sove om natten," skriver skuespiller Mathilde Norholt.

"Det er ikke nok, og det går alt, alt for langsomt!," skriver en anden.

Derudover har flere efterlyst, at statsministeren holder krisemøder om klimaet på linje med krisemøderne under coronakrisen. 

Frederiksens opslag kommer lige i halen på en udtalelse fra klimaminister Lars Aagaard fra Moderaterne, der over weekenden har mødt massiv kritik. 

Han har nemlig udtalt til P1 Morgen, at »vi skal have en klimapolitik, som 80 procent af danskerne kan se sig i.«

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig