Mette Frederiksen går fri: Ingen sag mod statsministeren

11/08/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Datatilsynet har besluttet, at de ikke har intentioner om at gøre mere ud af sagen med Mette Frederiksen. Det har myndigheden meddelt, efter at have behandlet en klage indsendt af faren til den skoleelev, der tidligere på året blev landskendt, fordi han viste en langemand til statsministeren. Billedet blev efterfølgende delt på Mette Frederiksens Facebook-side – og så tog det fart. Billedet endte nemlig med at gå viralt og trække overskrifter i hele landet. Drengens far, Tim Larsen, mente dog ikke, at der var blevet indhentet tilstrækkeligt samtykke til at dele billedet med hans søn og den øvrige del af hans skoleklasse. Det fik ham til at indsende en klage til Datatilsynet, skriver SE og HØR. Datatilsynet har nu behandlet klagen, og slår fast, at de ikke vil gøre mere ved sagen. "Datatilsynet har ikke fundet anledning til at behandle en klage over Mette Frederiksens offentliggørelse af et billede af en skoleklasse, da billedet blev fjernet efter anmodning fra en af elevernes forældre," skriver de i afgørelsen, der er delt på deres hjemmeside. Ifølge Datatilsynet blev det omtalte billede fjernet af enten statsministeren selv eller en af hendes Facebook-ansvarlige allerede samme dag, som det blev offentliggjort. Netop derfor har de ikke intentioner om at gøre mere ved sagen. "Den primære årsag er, at fjernelse af billedet, som er et af de centrale mål, der potentielt ville kunne opnås ved en egentlig klagesagsbehandling, netop allerede har fundet sted," forklarer Datatilsynet i en nyhed på deres hjemmeside. Billedet, der endte med at være et af landets mest omtalte billeder på pågældende tidspunkt, blev taget den 18. marts på Bavneskolen i Faxe. Billedet lå kun på Facebook i kort tid, men alligevel nåede det at blive delt utallige gange. Det førte til, at flere gav udtryk for, at drengens forældre skulle have skældt ham ud. Datatilsynet afslører også, at de ofte modtager klager af denne type, men at de ikke går ind i klager, hvor billedet er fjernet igen. Afgørelsen af denne sag er derfor udelukket blevet offentliggjort, fordi sagen har haft stor bevågenhed i medierne. "Datatilsynet modtager ofte klager i sager om offentliggørelse af billeder, men går normalt ikke ind i sager, hvor et billede efter anmodning er blevet fjernet. I dette tilfælde har Datatilsynet nu valgt at offentliggøre afgørelsen, da sagen har haft stor bevågenhed i medierne," skriver de.

Mest læste i dag

Datatilsynet har besluttet, at de ikke har intentioner om at gøre mere ud af sagen med Mette Frederiksen.

Det har myndigheden meddelt, efter at have behandlet en klage indsendt af faren til den skoleelev, der tidligere på året blev landskendt, fordi han viste en langemand til statsministeren.

Billedet blev efterfølgende delt på Mette Frederiksens Facebook-side – og så tog det fart. Billedet endte nemlig med at gå viralt og trække overskrifter i hele landet.

Drengens far, Tim Larsen, mente dog ikke, at der var blevet indhentet tilstrækkeligt samtykke til at dele billedet med hans søn og den øvrige del af hans skoleklasse. Det fik ham til at indsende en klage til Datatilsynet, skriver SE og HØR.

Datatilsynet har nu behandlet klagen, og slår fast, at de ikke vil gøre mere ved sagen.

"Datatilsynet har ikke fundet anledning til at behandle en klage over Mette Frederiksens offentliggørelse af et billede af en skoleklasse, da billedet blev fjernet efter anmodning fra en af elevernes forældre," skriver de i afgørelsen, der er delt på deres hjemmeside.

Ifølge Datatilsynet blev det omtalte billede fjernet af enten statsministeren selv eller en af hendes Facebook-ansvarlige allerede samme dag, som det blev offentliggjort. Netop derfor har de ikke intentioner om at gøre mere ved sagen.

"Den primære årsag er, at fjernelse af billedet, som er et af de centrale mål, der potentielt ville kunne opnås ved en egentlig klagesagsbehandling, netop allerede har fundet sted," forklarer Datatilsynet i en nyhed på deres hjemmeside.

Billedet, der endte med at være et af landets mest omtalte billeder på pågældende tidspunkt, blev taget den 18. marts på Bavneskolen i Faxe.

Billedet lå kun på Facebook i kort tid, men alligevel nåede det at blive delt utallige gange. Det førte til, at flere gav udtryk for, at drengens forældre skulle have skældt ham ud.

Datatilsynet afslører også, at de ofte modtager klager af denne type, men at de ikke går ind i klager, hvor billedet er fjernet igen. Afgørelsen af denne sag er derfor udelukket blevet offentliggjort, fordi sagen har haft stor bevågenhed i medierne.

"Datatilsynet modtager ofte klager i sager om offentliggørelse af billeder, men går normalt ikke ind i sager, hvor et billede efter anmodning er blevet fjernet. I dette tilfælde har Datatilsynet nu valgt at offentliggøre afgørelsen, da sagen har haft stor bevågenhed i medierne," skriver de.

Anbefalet til dig