Mette Frederiksen udskriver valg

05/10/22 11:02

Thea M. Andersen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen (S) har netop udskrevet valg.

Statsminister Mette Frederiksen udskrev ikke Folketingsvalg under sin tale ved Folketingets åbning i går tirsdag den 4. oktober 2022. 

Dog kom statsministeren med flere afsløringer, da hun tirsdag aften sad på DR, hvor hun talte med journalisten og tv-værten Kåre Quist. Blandt andet spurgte han Mette Frederiksen om, hvorvidt der ville blive udskrevet valg i morgen (I dag red.). Til dette svarede hun: “Tampen brænder”.

Og nu er dagen så kommet.

Statsministeren har netop udskrevet Folketingsvalg.

Dermed er der blot få uger til, at danskerne skal forbi stemmeboksene i det ganske danske land, hvor der skal stemmes på, hvem der skal lede landet de kommende fire år.

Statsministeren har fra pressemødet klokken 13.00 på Marienborg afsløret, at Folketingsvalget skal finde sted tirsdag den 1. november. 

Siden sommerferien har det været et velkendt faktum, at der med al sandsynlighed ville blive udskrevet Folketingsvalg senest i begyndelsen af oktober.

Årsagen skal findes i, at De Radikales formand, Sofie Carsten Nielsen, stillede et ultimatum til statsministeren, hvor hun forlangte, at hun senest ved folketingets åbningsdebat ville have udskrevet valg, ellers ville De Radikale vælte hende.

I morgen torsdag den 6. oktober er der åbningsdebat i Folketinget, og dermed var det altså sidste chance for Mette Frederiksen for at udskrive valg, hvis det skulle være på ‘hendes vilkår’.

Beslutningen er nu truffet, og dermed er det altså officielt. Statsminister Mette Frederiksen har udskrevet folketingsvalg i Danmark.

Nu er det store spørgsmål blot. Hvem kommer til at have danskernes opbakning, når stemmerne er talt op? De seneste meningsmålinger er mere eller mindre lige, hvor der ellers de forrige uger har været bredere opbakning til oppositionen.