Mette Frederiksen har selv været offer for det: Nu deler hun vigtig advarsel

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter Mette Frederiksen selv blev et offer, har hun delt en vigtig advarsel.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen har for kort tiden siden udsendt en advarsel mod falsk indhold, hvilket må siges at stå hende nært.

Advarslen kommer kort efter at en video af hende selv med forfalskede undertekster blev delt.

Det skriver Ekstra Bladet.

I videoen, som har bredt sig på særligt TikTok i særligt Taiwan, ses Mette Frederiksen ifølge B.T. og Berlingske, i Folketingssalen, hvor de falske undertekster får det til at se ud, som om hun håner Taiwan.

På Facebook har hun derfor delt en advarsel:

"Der er så meget på nettet, der ikke er rigtigt. Jeg vil opfordre os alle til at huske at være kritiske, når vi holder os orienteret. Og bruge de medier, som lever op til deres udgiveransvar."

"Også Rusland bruger fake news og påvirkningskampagner til at destabilisere europæiske demokratier, så vi skal passe på," skriver statsministeren.

Ifølge B.T. afsluttes den falske video med Mette Frederiksen med en advarselstekst, som dog kun er til at se i en meget, meget kort stund, hvor der står, at den udelukkende bruges i underholdningsøjemed.

De ovennævnte medier kan dog alligevel oplyse, Taiwans konsulat har reageret med fordømmelse af videoen.

Videoen har spredt sig i en tid med store spændinger mellem Kina og Taiwan. 

Taiwan opererer som en uafhængig stat og har sit eget parlament og sin egen hær. Men Kina fastholder, at Taiwan er en del af landet, og situationen omkring landet og Danmarks syn på det har været omdiskuteret.

Danmark anerkender ikke Taiwan som selvstændig stat.

Anbefalet til dig