Mette Frederiksen: Her er alle restriktionerne

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsministeren præsenteret netop nu de nye restriktioner i Danmark.

Mest læste i dag

Onsdag aften har Mette Frederiksen afholdt pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet. Her har hun bekræftet, at de nedenstående restriktioner indføres.

Forud for pressemødet var flere af disse restriktioner allerede bekræftet af andre ministre. Inden pressemødets start blev det bekræftet af erhvervsminister Simon Kollerup, at nattelivet ikke må holde åbent længere end til midnat.

Det nye krav træder i kraft natten til lørdag. Desuden må der heller ikke sælges alkohol fra kl. 24 til kl. 05. Ligeledes kommer der igen krav om, at der skal bruges mundbind på indendørs serveringssteder, når man ikke sidder ned.

Også kulturlivet bliver ramt af nye restriktioner. Der bliver nemlig indført et forbud mod at være mere end 50 stående personer indendørs til for eksempel koncerter, bekræfter kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen inden pressemødet. Dette gælder også fra fredag.

Inden pressemødet blev det ydermere bekræftet af undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, at skolerne lukker fra og med 15. december. For efterskolerne gælder det, at eleveren vil blive sendt hjem fra den 19. december.

Derudover bliver coronapassets gyldighed efter vaccination forkortet. Det forklarer Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører for Enhedslisten.

Forud for onsdagens pressemøde stod det klart, at dette tiltag ville blive en realitet, da Folketingets Epidemiudvalg blev enige om at forkorte gyldigheden til syv måneder. Det gøres for at sikre, at vaccinepasset har størst mulig sikkerhed.

Statsminister Mette Frederiksen udsender også en klar opfordring til, at alle aflyser julefrokoster og andre sociale arrangementer. Endvidere siger hun på aftenens pressemøde, at dem, der har mulighed for det, opfordres til at arbejde hjemme.

På lige fod med det foregående pressemøde, opfordrer Mette Frederiksen igen til at lade sig vaccinere mod coronavirus. I samme ombæring påpeger hun, at det er vaccinerne, der er årsag til, at en egentlig nedlukning ikke er nødvendig.

"Vaccinerne er årsagen til at vi ikke står overfor en egentlig nedlukning af samfundet," siger statsminister Mette Frederiksen.

 

Anbefalet til dig