Mette Frederiksen i kovending: Nu stopper hun

09/11/2021

Nicolai Busekist

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.
Statsministeren er vendt på en tallerken, og har nu meldt ud, at hun stopper med at slette SMS'er.

Mest læste i dag

Både statsminister Mette Frederiksen og flere andre topfolk i Statsministeriet er vendt på en tallerken, og stopper nu med automatisk at slette SMS'er fra deres respektive telefoner.

Det bekræfter Mette Frederiksen i et kort pressemøde på Christiansborg ifølge Ritzau.

Ekstra Bladet skriver desuden, at det ikke kun er Mette Frederiksen, der stopper med at slette SMS'er. Det gælder også for departementschef Barbara Bertelsen, stabschef Martin Justesen samt departementsråd Pelle Pape.

Det er en melding, der kommer fra den danske statsminister i kølvandet på, at den nedsatte Minkkommission ikke har haft succes med at få udleveret de SMS'er, de har efterspurgt i forbindelse med minksagen.

"Ja, det følger af, hvad jeg sagde før. Rådgivningen er den samme og har været rigtig. Set i lyset af, at der kan være ændrede vilkår for adgang til sms'er. Vi ved ikke, hvor de retningslinjer ender," fortæller Mette Frederiksen ifølge Ritzau.

At hun pludselig vil ændre indstillingerne på sin telefon, så den ikke længere sletter hendes SMS'er automatisk, er noget af en kovending fra Mette Frederiksen.

Det er nemlig mindre end en uge siden, at hun sagde, at hun ikke havde nogen planer om at stoppe med at slette sine SMS'er. Her understregede hun nemlig, at hun fortsat ville lade sin telefon slette beskeder automatisk.

Hun forklarede i denne forbindelse, at det ikke er en overtrædelse af de gældende regler på området, hvorfor hun ikke så problemer i det. Hun udtalte ligeledes, at der intet 'odiøst' er ved at slette SMS'er fra sin telefon.

Tidligere har Mette Frederiksen forklaret, at hun er blevet rådgivet af sin departementschef til at slette SMS'erne af sikkerhedsmæssige årsager. Rådgivningen er derfor ikke kommet fra en myndighed med ansvar for it-sikkerhed, skriver Ritzau.

Anbefalet til dig