Mette Frederiksen i sorg: "Mit hjerte græder"

29/10/20 09:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren udtaler sig nu.

En trafikulykke onsdag har sendt chokbøger gennem landet. 

Her mistede en 5-årig pige livet, da hun blev kørt ned på Peter Bangs Vej i København. Bilisten stak af umiddelbart efter ulykken. Siden har han været jagtet vildt af politiet, men er endnu på fri fod. 

Sagen har allerede fyldt meget i pressen, og nu reagerer statsministeren også på den. 

"Mit hjerte græder. Jeg vil gerne sende mine varmeste tanker til den familie, der på tragiske vis mistede en lille pige på kun fem år i går," skriver Mette Frederiksen (S), inden hun fortsætter:  

"Som mor ved jeg, at sorgen er knusende."

Kalder bilist for kujon

Statsministeren lægger ikke fingre imellem, når hun omtaler den flugtbilist, som Københavns Vestegns Politi netop nu leder efter. 

"Og hvor er det kun en kujon, der løber afsted efter at have berøvet et andet menneske dets liv, og dermed ikke står til ansvar for sine handlinger. Jeg håber det bedste for familien og håber, at flugtbilisten bliver fundet og retsforfulgt," udtaler statsminister Mette Frederiksen. 

Slutteligt slår statsministeren fast, at hvis det står til hende og resten af regeringen, skal straffen skrues op, så netop denne slags forbrydelser koster dyrt. 

"Som jeg sagde i min åbningstale vil regeringen have et opgør med vanvidsbilisme. Den slags afstumpede forbrydelser må og skal straffes hårdt. Pas godt på hinanden."