Mette Frederiksen i stor brøler: Det passer slet ikke

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En fejl fra Mette Frederiksens side vækker nu opsigt.

Mest læste i dag

Den danske statsminister, Mette Frederiksen, påstod i tirsdags under et debatmøde om Danmarks støtte til Ukraine, at "40 procent af Ruslands BNP er nu krigsøkonomi."

Mediet Tjekdet har efterforsket påstanden og fundet, at virkeligheden da også ser ganske anderledes ud.

Det skriver B.T.

Mette Frederiksens opsigtsvækkende bemærkning om Ruslands økonomiske prioriteringer blev hurtigt genstand for debat - men passer det egentlig?

Efter at have konsulteret flere eksperter, afslører Tjekdet, at det korrekte tal for Ruslands forsvarsudgifter faktisk ligger mellem otte og 10 procent af landets BNP.

EU's rådspræsident, Charles Michel, har også tidligere nævnt, at Rusland forventes at bruge seks procent af sit BNP på forsvar i år, hvorfor Mette Frederiksen tilsyneladende ramte helt ved siden af skiven.

Derfor sagde hun 40 procent

Fejlen i Mette Frederiksens udtalelse ligger i en forveksling mellem statsbudget og BNP.

Statsministeriet har anerkendt brøleren og præciseret, at det var statens budget, de danske statsminister refererede til:

"Statsministeren mente budget og ikke BNP. Det er bredt vurderingen, at Rusland har afsat omkring 40 procent af landets statsbudget til forsvar og sikkerhed. Rusland har dermed omlagt sin økonomi til en krigsøkonomi", lyder det skriftlige svar fra statsministeriet til Tjekdet.

Selv som statsminister kan man altså komme til at fejle, og det er denne udtalelse et godt eksempel på.

Det er dog ikke første gang, at Mette Frederiksen har sagt noget, som har været 'forkert'. Det gjorde hun nemlig også, da hun kom til at kalde dronning Margrethe for...

Det kan du læse mere om i artiklen herunder.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig