Mette Frederiksen indkalder igen: Større genåbning på vej?

Nyheder
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen indkalder igen partierne mandag. Er der optakt til en større genåbning?

Mest læste i dag

På mandag åbner en stor del af detailhandlen i Danmark som det første i genåbningen af Danmark.

Det kan dog være, at der er mere på tegnebrættet, for statsminister Mette Frederiksen har allerede nu valgt at indkalde formændene for partierne i folketinget til en snak om yderligere genåbning af Danmark.

Dette møder finder sted mandag. Det oplyser Mette Frederiksen og statsministeriet i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen har inviteret partilederne til bilaterale drøftelser om den videre genåbning af samfundet, udrulningen af vacciner og den langsigtede strategi for håndteringen af pandemien.

”Takket være danskernes indsats, der igen har banket smitten ned, er vi nu et sted i epidemien, hvor vi er i gang med en gradvis og også tiltrængt udfasning af restriktionerne, der fortsætter mandag.

“Vi har også brug for en samlet genåbningsplan, hvor vi i takt med en øget brug af test, og at stadig flere bliver vaccinerede, kan udfase flere af restriktionerne – selvfølgelig med det mål, at Danmark er fuldt og helt åbent så hurtigt, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt.”

“Jeg glæder mig til at høre partiernes bud på, hvordan vi bedst griber det arbejde an.” lyder det slutteligt fra statsministeren.

Det tyder altså på, at statsministeren sammen med de andre partier, vil lægge en plan for, hvornår de resterende restriktioner kan blive lempet.

 

Anbefalet til dig