Mette Frederiksen indkalder til møde: Melder ud om danske restriktioner

Foto: Shutterstock

Senere i dag har regeringen kaldt Folketingets andre partier til møde.

Nu ser det ud til, at de danske restriktioner forlænges. 

I de seneste dage har adskillige udtalelser fra henholdsvis statsminister Mette Frederiksen (S) og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke peget i den retning. 

Det er særligt den britiske corona-variant, der kaldes B117, der bekymrer regeringen. Selvom den ikke er farligere end den gængse variant, så smitter den mere og det kan i yderste konsekvens betyde, at Danmark mister kontrollen med epidemien. 

Derfor følges udviklingen med B117 - og de andre nye varianter af coroanvirus - nøje hos både Sundhedsmynighederne og fra regeringenskontorene. Det får nu regeringen til at indkalde til møde senere onsdag.

Læs også

LIGE NU: Lukker endnu mere ned

Vurderer det er nødvendigt

De seneste dage har hverken statsministe Frederiksen eller sundheds- og ældreminister Heunicke lagt skjul på, at de ser med bekymrede øjne på udviklingen. Sundhedsmyndighederne regner med, at den mere smitsomme B117 vil blive den dominerende coronavirus-variant i løbet af februar. Derfor handler det om at få smittetallene så langt ned som overhovedet muligt. 

Onsdag var der debat i Folketinget. Her satte statsminister Mette Frederiksen flere ord på sine tanker. 

"Jeg vurderer, at en forlængelse af restriktionerne er nødvendig. Ikke mindst for at sikre, at den britiske mutation ikke underminere den danske epidemikontrol", udtaler statsminister Mette Frederiksen.

Samtidig står det klart, at regeringen har indkaldt de andre partier til et møde, der finder sted i løbet af eftermiddagen. Hvorvidt det betyder, at der også afholdes et pressemøde senere i dag, vides i skrivende stund endnu ikke.

Læs også

Politiet gør uhyggeligt fund efter trusler mod ungt par

 

 

 

Læs også