Mette Frederiksen indkalder til pressemøde

16/06/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu har statsministeren indkaldt landets presse til endnu et pressemøde

Mest læste i dag

I denne uge besøger EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen København. Den nyhed har Statsministeriet offentliggjort tirsdag først på eftermiddagen i en pressemeddelelse. Her skal kommissionsformanden blandt andet mødes med statsminister Mette Frederiksen (S).    "Statsminister Mette Frederiksen tager torsdag den 17. juni klokken 15.45 imod EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen."   Årsagen er, at EU-kommissionsformanden i disse dage er på rundtur blandt samtlige 27 EU-medlemslande. Det sker i forbindelse med vurderingen af de nationale genopretningsplaner. Dagen byder på flere punkter - deriblandt et pressemøde, hvor de vil svare på spørgsmål fra de fremmødte journalister. 

Holder pressemøde

De to skal dog også ud og opleve landet, oplyser Statsministeriet. 

"Sammen besøger de Avedøreværket i Hvidovre. Her vil der blive afholdt et kort arbejdsmøde mellem statsministeren og EU-kommissionsformanden, hvor de skal drøfte emner af fælles interesse."

Efter doorsteppet vil statsministeren og kommissionsformanden få en rundvisning og blandt andet høre om det såkaldte Power-to-X-projekt ved værket, hvor energi fra havvind skal bruges til at producere grøn brint.

”Jeg ser frem til at byde EU’s kommissionsformand Ursula von der Leyen velkommen i Danmark. Fra dansk side lægger vi stor vægt på, at den økonomiske genopretning i Europa efter Covid-19 bliver både grøn og digital. Vi viser gerne vejen i Danmark med innovative løsninger på klimaudfordringerne, som for eksempel Power-to-X-teknologien, der kan være med til at gøre transportsektoren mere bæredygtig. Det er de innovative, grønne løsninger, der skal sikre fremtidens jobs og vækst i Danmark og Europa," udtaler statsminister Mette Frederiksen. 
Det er klokken 16.05 torsdag, at statsministeren sammen med kommissionsformanden vil holde et kort doorstep.

Anbefalet til dig