Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

16/12/20 13:47

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Senere i dag præsenteres nye corona-tiltag.

Nu er det bekræftet, hvornår offentligheden får mere at vide, om de nye corona-tiltag, der indføres. 

Midt på eftermiddagen har Statsministeriet udsendt en indkaldelse til pressemøde senere i dag. Det er en meget kortfattet indkaldelse, men i løbet af dagen er både partiernes sundhedsordførere og partiledere blevet orienteret om, at der er noget på vej. 

De nye restriktioner kommer blot dagen efter, at landets resterende åbne kommuner blev lukket ned. Disse restriktioner er endnu ikke trådt i kraft. Det sker først onsdag eftermiddag klokken 16. 

Blot et par timer herefter vil regeringen offentliggøre nye restriktioner. 

Meget kortfattet

Statsministeriet skriver i indkaldelsen, at pressemødet vil finde sted i Spejlsalen i Statsministeriet. Modsat tidligere pressemøder er indkaldelsen meget sparsom på detaljer. 

Denne gang har ministeriet ikke offentliggjort en deltagerliste. Det har ellers været fast kutyme. Når skrivelsen kommer fra netop statsministeriet er det dog så godt som sikkert, at det er statsminister Mette Frederiksen (S), der vil føre ordet. 

Hun vil formentlig være flankeret af enten andre ministre eller direktører fra de danske sundhedsmyndighedet. Det har i hvert fald været kutymen på de mange corona-pressemøder, der har fundet sted undervejs i epidemien. 

Pressemødet finder sted klokken 18.