Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

09/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Senere i dag holder statsministeren pressemøde.

Mest læste i dag

Tirsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) indkaldt til et såkaldt door step-pressemøde. 

Anledningen er denne gang ikke den igangværende coronakrise, men derimod at Danmark er kandidat til at blive medlem af FN's Sikkerhedsråd. Det oplyser Statsministeriet, der har indkaldt til pressemødet. 

I indkaldelsen skriver ministeriet. 

"Statsminister Mette Frederiksen vil sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod og forsvarsminister Trine Bramsen tirsdag den 9. marts annoncere, at Danmark er kandidat til FN’s sikkerhedsråd 2025-2026."

Rygterne går

Det er dog ikke det eneste, der sker på pressemødet, slår Statsministeriet fast. 

"Samtidig vil statsministeren præsentere en ny særlig repræsentant, som skal arbejde for Danmarks kandidatur til FN’s Sikkerhedsråd," fortælles det i indkaldelsen. 

Mandag gik rygterne på, at det er Venstres tidligere næstformand, Kristian Jensen, der udpeges til denne post. Hovedpersonen selv har indtil videre afstået fra at kommentere rygtet, der altså ville betyde, at Jensen - såfremt det er ham - forlader dansk politik. 

I forbindelse med annonceringen er statsministeren vært for et virtuelt møde med en række forskere og civilsamfundsrepræsentanter på Marienborg.

Efter mødet vil statsministeren afholde et doorstep kl. 16.00 i Pavillonen på Marienborg. Til stede vil foruden statsministeren være udenrigsministeren, forsvarsministeren og den nyudnævnte særlige repræsentant, fortæller Statsministeriet.