Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

26/5/21 06:47

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Senere i dag træder statsministeren frem foran pressen.
Onsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) indkaldt til pressemøde. Denne gang drejer det sig dog ikke om den aktuelle corona-situation i landet, men istedet et nyt udspil fra Regeringen, der er på trapperne. 
Ifølge indbydelsen drejer pressemødet sig om udspillet, der har fået navnet ”Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling”
Hvad præcis udspilelt vil indeholde vides endnu ikke, men kulturminister Joy Mogensen (S) løftede onsdag en flig af tæppet, da hun i et interview med P4 København fortalte, at regeringen mener, der er for få idrætsanlæg og sportshaller i København og på Frederiksberg. Det vil regeringen dog gøre noget ved. 

For en milliard

Kulturministeren fortalte, at regeringen - som en del af det nye udspil - vil give kommuerne mulighed for at bygge idrætsanlæg for en milliard kroner fra næste år og frem mod 2030.   Hvilke andre forslag, der er en del af udspillet ”Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling” afsløres onsdag sidst på formiddagen. Nærmere bestemt klokken 11.30, når pressemødet går i gang. 

Udover statsminister Mette Frederiksen (S), så deltager indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), miljøminister Lea Wermelin (S) og kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) ligeledes på pressemødet, der foregår i Hafnia-Hallen i Valby.