Mette Frederiksen: Jeg kan godt blive bekymret

Foto: Shutterstock

Statsminister Mette Frederiksen mener, at der er grund til bekymring. Hun er nemlig bekymret for, at den unge generation ikke klædes godt nok på

Mette Frederiksen delte i sidste uge et skriv om vigtigheden af at gå på arbejde. Det var et opslag, der fik mange interaktioner og skabte stor debat i kommentarfeltet.

Læs også

'Vild med dans'-stjerne med afsløring: Får sit eget tv-program

Nu uddyber statsministeren sit syn på det at gå på arbejde. Hun mener nemlig, at det er en vigtig diskussion, og at vi skal være varsomme med, at den ikke bliver forenklet.

I sit opslag på Facebook fortæller Mette Frederiksen, at det at gå på arbejde af noget af det vigtigste for os mennesker.

"Først, det væsentligste: At gå på arbejde er i mine øjne noget af det vigtigste for os mennesker. Det er forudsætningen for, at man kan forsørge sig selv. Der følger – kort sagt – en stolthed og en personlig frihed med at have et arbejde. Hertil kommer, at arbejde er hele forudsætningen for vores velfærdssamfund. At vi har råd til grøn omstilling. Til vores daginstitutioner, skoler, ældrepleje," skriver hun.

Hun uddyber, at det man bidrager med, når man går på arbejde, er forbundet med en dybere mening for såvel individet selv, men også for hele det danske samfund.

"Det at arbejde – uanset hvad man bidrager med – er således forbundet med en dyb mening – både for den enkelte og for os som samfund. Det er en kontrakt, vi har med hinanden. På tværs af generationer. Der kan være livsbetingelser, f.eks. sygdom eller handicap, der gør, at man måske kan arbejde mindre. Det er en anden sag. Og her har vi altid brug for et stærkt sikkerhedsnet."

Statsministeren skriver også, at vi må gøre op med myten om, at arbejdet skal være lystbetonet. Hun mener, at det er de færreste, der kommer til at gå gennem et helt arbejdsliv, uden at møde modgang og bump på vejen.

"At være nødt til at arbejde for at forsørge sig selv. Og nogle vil opleve, at de skal afprøve forskellige ting, før de finder deres rette plads. Det betyder, at de fleste af os også oplever et arbejdsliv, der både er drevet af lyst og af det modsatte. Som både består af arbejdsglæde, men også af kedelige opgaver, svære dage og måske modgang,” skriver hun også.

Endvidere slår hun fast, at det ikke er oprigtigt at fortælle den unge generation, at 'lysten alene skal drive værket'. Hun mener nemlig, at livet består af både det søde og det sure, og hun er bekymret for, om de unge har en forståelse for dette.

"Hvis vi fortæller børn og unge, at lysten alene skal drive værket. Hele tiden. Så er vi ikke oprigtige. For livet består jo både af det sjove og det sure. Og jeg kan blive bekymret for, om vi klæder vores unge godt nok på til det sure," skriver statsministeren.

Mette Frederiksen understreger, at der skal være plads til at drømme om et sjovt arbejdsliv, men hun mener, at vi lyver for 'de kommende generationer', hvis de bildes ind, at der kun findes sjove jobs.

Læs også

Dronning Elizabeth i stor sorg: Ramt af dødsfald

"Der skal være plads til at drømme og stræbe – også efter et sjovt arbejdsliv. Men bilder vi hinanden ind, at der kun findes jobs, der er sjove og selvudviklende, så kommer vi uden for virkeligheden. Ja, så lyver vi for de kommende generationer," runder hun sit opslag af.