Mette Frederiksen: Jeg kan ikke understrege det nok

08/12/2021

Nicolai Busekist

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.
Efter onsdagens pressemøde har statsminister Mette Frederiksen udsendt en appel til danskerne om at lade sig vaccinere.

Mest læste i dag

Onsdag aften holdt statsminister Mette Frederiksen pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet. Her indførte hun en række nye restriktioner, der har til formål at dæmme ned for smittespredningen.

På pressemødet blev der givet udtryk for, at det særligt er den nye corona-variant Omikron, der skaber frygt. Den har nemlig spredt sig hurtigt, og på pressemødet blev det konstateret, at der er samfundssmitte i Danmark.

Efter onsdagens pressemøde har Mette Frederiksen igen udsendt en appel til danskerne om at lade sig vaccinere. Det sker i et opslag på Facebook, hvor hun starter med at skrive, at Omikron har spredt sig hurtigt.

Derudover fortæller hun, at regeringen arbejder på at begrænse smitten og forsinke Omikron i at sprede sig. På samme tid fokuserer de også på at holde samfundet så åbent som muligt.

"Lige nu skal vi gøre mere for at begrænse smitten og forsinke Omikron i at sprede sig. Samtidig med, at vi vil gøre, hvad vi kan, for at holde samfundet åbent så meget som muligt," skriver Mette Frederiksen, og fortsætter:

"Det er præcis, hvad vi forsøger med de nye restriktioner. Hvor nattelivet lukkes ned i en periode, og store koncerter med mange mennesker stående desværre også sættes på pause."

Statsminister Mette Frederiksen slår dog fast, at det kunne have set betydeligt værre ud. Ifølge statsministeren er det nemlig vaccinerne, der er grund til, at vi ikke står over for en nedlukning.

"Nedlukninger kommer med store omkostninger. Det ved vi. Og selvom vi i dag – desværre – er nødt til at indføre nye restriktioner. Så er der kun én grund til, at vi ikke står over for en egentlig nedlukning af samfundet: Det er vaccinerne," skriver hun.

Derfor appellerer Mette Frederiksen til, at danskerne lader sig vaccinere. Det er nemlig 'vaccinerne, der skal bringe os igennem vinteren'.

"Det er vaccinerne, der skal bringe os igennem vinteren. Jeg kan ikke understrege det nok. Igen. Sørg for at blive vaccineret. Jo flere, der vaccineres – og jo hurtigere. Jo bedre er det," lyder det fra statsministeren.

Anbefalet til dig