Mette Frederiksen klapper i: Nægter at fortælle, hvad hun vidste

20/10/20 12:33

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Tirsdag reagerede Mette Frederiksen igen på den eksplosive sag, der mandag fik Frank Jensen til at trække sig fra posten som overborgmester i København og næstformand i statsministerens eget parti.

Tirsdag stod statsminister Mette Frederiksen (S) frem foran pressen, inden Socialdemokratiet skulle holde gruppemøde. 

Statsminsteren svarede både på spørgsmål vedrørende den allestedsnærværende coronavirus, men hun forholdte sig også til en af de andre sager, der har fyldt avisernes spalter og den offentlige dagsorden det sidste stykke tid. 

Det drejer sig naturligvis om de sexisme-sager, der indtil nu har ramt henholdsvis Radikale og statsministerens eget parti Socialdemokratiet. Sagerne har betydet, at partiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen (S), mandag trak sig fra alt politik. 

Mette Frederiksen ville dog ikke svare på præcis, hvad hun vidste og hvornår. Hun forventer dog ikke, at Frank Jensen er den sidste socialdemokratiske politiker, der skal forklare sig i en lignende sag. 

Vil ikke svare

Undervejs på pressemødet blev statsminister Mette Frederiksen (S) spurgt ind til, om hun mener der er flere lignende sager i Socialdemokratiet. 

"Ja, det gør jeg. Jeg har ikke nogen forudsætninger for at vurdere omfanget eller alvoren. jeg kan i hvert fald ikke stå og sige, det tror jeg ikke, at der gør," udtaler statsminister Mette Frederiksen. 

Det var dog ikke det mest opsigtsvækkende, da Mette Frederiksen blev spurgt om hun kendte til Frank Jensens adfærd, svarede Mette Frederiksen kortfattet. 

"Jeg har ikke behov for at gå yderligere ind i Frank Jensens sag."