Mette Frederiksen kommer med ny vaccine-melding

Foto: Shutterstock

Nu reagerer statsministeren på tirsdagens store vaccine-nyhed

I går kom det frem, at Danmark har købt en 1,17 millioner doser af vaccinen fra Pfizer-BioNTech. Nu reagerer statsminister Mette Frederiksen (S) på nyheden og kommer med en melding om, hvornår de nye doser - der forventes at kunne fremrykke vaccinekalenderen - forventes at være i Danmark. 

Danmark fik muligheden for at købe de ubrugte doser, da Rumænien for tiden oplever en lav vaccinationstilslutning, hvorfor landet har overskydende vaccinedoser, som de ønsker at sælge.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) udtalte sig tirsdag i en pressemeddelelse, der blev sendt på gaden af hans eget ministerie. 

"Med de indkøbte vacciner fra Rumænien kan flere danskere blive færdigvaccineret hurtigt. Det er ikke mindst vigtigt, nu hvor vi desværre har en mere smitsom deltavariant, som først blev fundet i Indien, men som i øjeblikket breder sig hastigt i Danmark og resten af verden. Vi kan lave aftalen, fordi Rumænien oplever en lav vaccinationstilslutning, og derfor ønsker at sælge overskydende vacciner, som de ikke får brugt," siger sundhedshedsministeren. 

Dagen efter har statsministeren også udtalt sig om indkøbet af de nye vacciner. 

Læs også

Dansk dyrepark i sorg: "Der er en trist stemning"

Kan gå hurtigt

I et opslag på Facebook skriver statsminister Mette Frederiksen:

"Det er en ubeskrivelig god tirsdag"

 

"Danmark har i dag indgået en aftale med den rumænske regering om køb af mere end 1 million doser vacciner fra Pfizer-BioNTech. Flere danskere kan nu hurtigere blive vaccineret."

 

Statsministeren kommer desuden med en melding om, hvornår doserne kan være i landet. Det kan gå forholdsvis hurtigt, ifølge Mette Frederiksen. 

 

"Og om alt går vel forventer vi, at de første doser vil være i Danmark allerede i denne uge eller i næste Virkelig gode nyheder her lige inden sommerferien," skriver statsministeren afslutningsvis i Facebook-opslaget. 

Læs også

Stor nyhed fra McDonalds: Træder i kraft øjeblikkeligt