Mette Frederiksen må undskylde: "Jeg beklager selvfølgelig"

Foto: Shutterstock

Nu lyder der en undskyldning fra statsministeren.

På sin Facebook-profil måtte Mette Frederiksen i weekenden komme med en undskyldning. 

Denne kommer efter, at danskerne nu igen skal bære mundbind flere steder i det offentlige rum. Blandt andet er kravet om mundbind blevet genindført i supermarkeder, butikker, den offentlige transport og i sundhedssektoren.

Fra i dag skal man også bære mundbind hvis man skal ombord på et SAS fly. 

I lang tid har danskerne kunne leve i et næsten helt almindeligt åbent samfund, hvor det ikke har været nødvendigt eksempelvis at huske mundbindet. 

Og derfor kan det ske, at man kommer til at glemme, at mundbindet nu igen er en del af vores hverdag. 

"Skal helst ikke ske for mig" 

Den forglemmelse skete fredag for Mette Frederiksen og statsministeren blev spottet i en butik - uden mundbind. Derfor tyede hun lørdag til tasterne, da en borger havde fimlet episoden. 

"Kære alle.  Jeg glemte i går at bære mundbind, da jeg var i en butik i indre København. Det var ganske enkelt en forglemmelse, efter de nye regler er indført. Øv. Er blevet opmærksom på det, fordi en borger har filmet det," lyder ordene fra Mette Frederiksen, der tilføjer at forglemmelsen helst ikke bør ske for hende. 

"Jeg ved jo godt, at det kan ske for os alle sammen. Bare helst ikke for mig. Så jeg beklager selvfølgelig og vil endnu engang takke alle for alt det, vi alle sammen gør for at holde smitten nede. God lørdag til jer alle," slutter statsministeren i sit opslag som du kan se herunder: