Mette Frederiksen med advarsel til danskerne

15/09/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I dag er der blevet indkaldt til pressemøde og samtidig har statsministeren udsendt en hilsen til danskerne.

Mest læste i dag

Der er blevet indkaldt til pressemøde i dag klokken 12.30, hvor der vil blive præsenteret nye corona-tiltag i forbindelse med udbrudshåndteringen i København.

Læs mere om det her

I den forbindelse knytter Mette Frederiksen et par ord, som hun har delt med danskerne på sin Facebook-profil.

‘Kære alle. Et par ord om corona.’ Indleder hun sin hilsen. Hun fortæller at smitten på nuværende tidspunkt er på et højt niveau og at vi står på kanten af noget, som kan udvikle sig til en anden bølge.

Vi skal være forberedt på at skrue ned for vores sociale kontakter

‘Det er nu, det gælder. Vi skal følge myndighedernes anbefalinger. Holde afstand, spritte af, bruge mundbind. Men der skal mere til.’ 

Hun skriver også at Seruminstituttet siger det klart og tydeligt - ”Vi skal være forberedt på, at vi skal skrue ned for vores sociale kontakter i efteråret, så vi ser færre mennesker, og vi ser dem i mindre grupper.”

Derfor vil der i dag blive præsenteret nye opstramninger for Hovedstadsområdet, hvor især opstramninger i nattelivet er et fokusområde. 

Hun understreger også at efteråret og vinteren vil blive anderledes - ligesom resten af året har været. Som statsministeren skriver så ‘er vi stadig i gang med dansen med corona. Og intet tyder på, at det bliver nemt.

 

 

 

Anbefalet til dig