Mette Frederiksen med afsløring: "Dét her er for mig en af de vigtigste"

09/3/22 10:09

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu afslører Mette Frederiksen hvad der er én af de vigtigste kampe for hende.

I går var det Kvindernes Internationale Kampdag - og det var noget som blandt andet statsminister Mette Frederiksen havde et stort fokus på.

Tirsdag formiddag ønskede statsministeren alle en glædelig kampdag, og senere tirsdag delte Mette Frederiksen billeder fra hendes dag.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag var statsministeren nemlig på besøg hos blandt andet Dannerhuset i København.

Dannerhuset har siden 1979 fungeret som kvinde- og krisecenter. 

Her talte Mette Frederiksen med flere af de kvinder, som Dannerhuset har hjulpet.

Mange kampe kæmpes for lukkede døre

Samtidig sætter statsministeren fokus på, at kvindekampen ofte kæmpes for lukkede døre i hjemmet:

"Kvindekampen kæmpes desværre alt for ofte bag lukkede døre i hjemmet. Ofre for voldtægt, vold og chikane går stille med smerten. Alligevel søger ca. 2.000 kvinder hvert år tilflugt på et kvindekrisecenter, og næsten lige så mange børn følger med deres mor. Det er alt, alt for mange! Og så er der mørketallene," lyder det fra Mette Frederiksen i et opslag.

Herefter fortæller statsministeren om sit besøg.

"I dag besøgte vi Dannerhuset i København. Og talte med nogle af de kvinder, der lever i skjul. I frygt for sin partner. Vold er noget af det mest ødelæggende for et menneske. Det liv skal ingen kvinder i Danmark leve," lyder det fra Mette Frederiksen som slår fast, at på netop denne dag, er der én ting der er den vigtigste for hende:

"Kvindernes kampdag handler om mange vigtige ting. Dét her er for mig en af de vigtigste. Vi skal åbne dørene til den kvindekamp, der foregår i det skjulte. Vi har afsat flere penge til flere pladser på krisecentrene og indsatsen mod partnervold. Og vi fortsætter kampen for vores udsatte kvinder. Ingen må stå alene."

Du kan se hele opslager herunder: