Mette Frederiksen med alvorlig besked: "Der er tale om en alvorlig hændelse med både døde og tilskadekomne"

Nyheder
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.
Torsdag middag deler statsminister Mette Frederiksen en trist besked.

Mest læste i dag

Mette Frederiksen deler torsdag en alvorlig besked på sin Facebook-profil. 

Der har nemlig udspillet sig en særdeles voldsom hændelse, som statsministeren nu fortæller om. 

"Det er her til morgen via Forsvarskommandoen blevet oplyst, at den danske fregat Esbern Snare har været i ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten. Der er tale om en alvorlig hændelse med både døde og tilskadekomne," lyder det fra statsministeren, som tilføjer: 

"Det er aldrig ønskeligt, at menneskeliv går tabt. Heldigvis er ingen danske soldater kommet til skade."

Mette Frederiksen kan også meddele at besætningen fik afværget piratangrebet.

Stolt af de danske udsendte 

"Med denne operation har besætningen på Esbern Snare – med en fælles og dygtig indsats – formentlig afværget konkrete piratangreb på skibe her i regionen. Og på den måde ydet et vigtigt bidrag til sikkerheden i Guineabugten. Operationen understreger med al tydelighed, at truslen mod civile skibe i Guineabugten er reel," skriver statsministeren og fortsætter:

"Pirateriet truer både sikkerheden for de skibe og søfolk, der til dagligt sejler her – herunder mange danske skibe. Det truer den internationale skibsfart. Og det truer den fri verdenshandel."

Mette Frederiksen understreger også, at hun er stolt af Danmarks udsendte.

"Derfor er jeg glad for – og stolt over – at Danmark tager ansvar for at bekæmpe piraterne. Ligesom vi tidligere har gjort ud for Afrikas østkyst. Både med fregatten, men også med en bredere indsats for maritim sikkerhed i regionen," skriver hun og sender samtidig tanker til besætningen:

"Jeg har tidligere i dag talt med kaptajnen på Esbern Snare. Min taknemmelighed og varmeste tanker går til alle derude. Det har været nogle vanskelige og udfordrende timer for hele besætningen."

"Og til deres pårørende i Danmark: I kan være stolte af jeres udsendte," slutter statsministeren. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig