Mette Frederiksen med besked til danskerne: Det er planen

25/05/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er der godt nyt til danskerne, fra statsminister Mette Frederiksen.

Mest læste i dag

Mens de fleste danskere har holdt pinseferie - så er der vigtige sager på dagsordenen hos statsminister Mette Frederiksen (S).

Hun er nemlig i Bruxelles, hvor dagsordenen - selvfølgelig - er corona. 

I den forbindelse deler Mette Frederiksen en besked til danskerne, som for mange sikkert er glædelig. 

Det har nemlig ikke været helt nemt at rejse det seneste års tid, og der er sikkert mange feriehungrende danskere der håber på, at det snart bliver nemmere at komme ud i verden. Og hvis alt går vel, så ser det faktisk ud til, at det vil blive det nu.

På sin Facebook-profil deler statsministeren nemlig nu en ny besked til danskerne.

Har presset på

"Glædelig 2. pinsedag 
Så er vi klar til at starte topmøde her i Bruxelles. På dagsordenen er selvfølgelig corona. Og her før topmødet kom en god nyhed om det europæiske coronapas. Der er nu enighed om rammerne for passet. Det er planen, at det vedtages endeligt i juni og træder i kraft den 1. juli," lyder det fra Mette Frederiksen, som fortsætter:

Vi har presset meget på fra dansk side af. Med passet skulle det gerne blive lettere at rejse, fordi EU-landene anerkender hinandens test, vaccinationsbeviser eller bevis for tidligere smitte. Det er til gavn for både danskere, der vil ud at rejse. Og for turister, der vil besøge vores skønne land henover sommeren," skriver hun videre.

"I aften forventer jeg imidlertid, at vi bruger det meste af tiden på at diskutere den helt uacceptable adfærd fra Hvideruslands side. Der skal komme en stærk europæisk reaktion," fortæller hun i opslaget. 

"Og hjemme går det godt i dag. Jeg kan se, at Europas farver også er fodboldens farver," afslutter hun, med reference til Brøndby IF der i går aftes blev dansk mester.

Også sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er kommet med godt nyt - han fortæller nemlig, at der er en meget lille risiko for en ny sygdomsbølge til hospitalerne.

Det kan du læse mere om her:

Herunder kan du se hele Mette Frederiksens Facebook-opslag:

 

 

Anbefalet til dig