Mette Frederiksen med dyster melding: "Vi kan ikke udrydde den"

12/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu udtaler statsminister Mette Frederiksen (S) sig.

Mest læste i dag

Tirsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) lavet et opslag på sin Facebook.   Her forklarer hun nærmerer om, hvorfor præcis regeringen er så bekymret for den nye britiske variant af coronavirus, der netop nu spreder sig i Danmark. Selvom varianten ikke er mere farlig, så mener forskerne, at den er noget mere smitsom. Og det vække bekymring.   "Andelen, der er smittede – ud af dem, der testes – er faldet. Det er selvsagt godt. Men! Hvis vi dermed tror, at vi kan ånde lettet op og slække på restriktioner og adfærd, så risikerer vi først, at det går helt galt. For ”nedenunder” de overordnede smittetal kan vi se, at den engelske variant spreder sig. Og den er mere – meget mere – smitsom," skriver statsminister Mette Frederiksen.    Hun sætter derefter nogle ord på, hvad eksponentiel smitte egentlig betyder.   "Man skal forestille sig, at man sidder på øverste række på tribunen i Parken. Og at stadionet ikke er ramme for en fodboldkamp, men derimod en balje, der kan fyldes op med vand," skriver Mette Frederiksen, inden hun uddyber:
  "Ved siden af ens plads på øverste række er der en vandhane, der drypper. Den drypper hvert minut. Første gang én dråbe, næste gang to dråber, tredje gang fire dråber, fjerde gang otte dråber. Og så videre. En fordobling i antal dryp for hvert minut. Hvor lang tid går der, før Parken er fyldt op med vand?" Spørger statsministeren retorisk.

For sent 

Ifølge statsminister Mette Frederiksens udregning, vil det i det tilfælde kun ikke en gang tage tre kvart, før landets nationalstadion er fyldt med vand. Helt præcis 44 minutter- 

"Pointen er, at man først opdager, at vandet er steget, når det nærmest er for sent. Måske først efter 42 minutter i scenariet med Parken. Jeg skriver det ikke, fordi det skal være skræmmende. Og i Danmark har vi netop sat ind tidligt. Men eksemplet viser, hvor hurtigt det pludselig kan gå," skriver statsministeren.    "Vi kan ikke udrydde den engelske variant af corona i Danmark. Den er allerede for udbredt. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan for at forsinke dens udbredelse i samfundet. Så vi kan vaccinere så mange som muligt. Det er et kapløb med tiden."   Statsministeren understreger, at selvom vaccinen nu er i Danmark, skal befolkningen fortsat holde fast, holde afstand og følge de andre gældende retningslinjer og restriktioner.    "Det kræver, at vi ikke giver slip nu eller i den kommende tid - også selvom, at de daglige smittetal måske umiddelbart ser bedre ud," afslutter Mette Frederiksen sit opslag. 
 

Anbefalet til dig