Mette Frederiksen med godt nyt til disse danskere: Der er penge på vej

28/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kommer statsministeren med nogle dejlige nyheder.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange, der har været hårdt ramt af inflation og stigende priser, som har gjort det dyrere at købe ind, tanke bilen og tænde for varmen.

For mange har det tilmed været svært at få enderne til at mødes, hvorfor de har været tvunget til at trække på opsparingen, låne penge eller udskyde betaling af regninger.

Nu er der dog godt nyt fra statsminister Mette Frederiksen, der glæder sig over, at et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at sende 5.000 skattefrie kroner ud til alle de danskere, der er på folkepension, og som også får ældrecheck.

Formålet med denne check, er at hjælpe de mange folkepensionister, der er hårdt ramt af de stigende priser, fortæller hun.

"Jeg ved godt, det har været svært at få det hele til at hænge sammen i det sidste lange stykke tid. Med dyrere mad og energiregninger," skriver Mette Frederiksen i et opslag på Facebook.

Netop som følge af, at det i de seneste stykke tid har været dyrt at fylde indkøbskurven i supermarkedet eller fylde benzin på bilen, er Folketinget blevet enige om at hjælpe med en håndsrækning.

"Derfor blev et bredt flertal i Folketinget enige om at give denne her håndsrækning. Nu er det endeligt vedtaget i Folketinget," skriver hun.

Alle dem, der venter på, at de får lunet kontoen med 5.000 kr., kan glæde sig over, at de ikke skal vente længe. Ifølge Mette Frederiksen ventes det, at pengene bliver udbetalt allerede i næste måned.

"Og forventningen er, at pengene kan udbetales til maj. Jeg håber det kan gøre en forskel for nogle af jer. Og så håber jeg, I alle har en god aften derude," runder hun sit opslag af.

Anbefalet til dig