Mette Frederiksen med kraftig opfordring til danskerne

24/08/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Ifølge statsministeren er det Danmarks "supervåben" mod behovet for store nationale nedlukninger.

Mest læste i dag

Vaccineudrulningen har sat slutspurten ind. Men man oplever dog fortsat, at trods en høj national tilslutning fra befolkningen, så halter mange stadig efter. 

Der er nemlig stadig for mange, som endnu ikke har fået det første stik med vaccinen mod coronavirus, fortæller Mette Frederiksen i et opslag på Facebook, hvori hun kommer med en opfordring til danskerne, som ikke har fået det første stik.

"Til jer, der endnu ikke har fået det første stik: Vi skal have alle med!," skriver statsministeren indledningsvist i sit opslag på Facebook. 

Danmark står et godt sted - også i forhold til andre lande - men Mette Frederiksen peger på, at man skal have alle med, hvis man ønsker at undgå nedlukninger i efteråret.

"Vaccinen er supervåbenet og vejen til at undgå nedlukninger i efteråret. Sundhedsmyndighederne har sat et mål om, at 9 ud af 10 som kan vaccineres, bliver det. Nu går spurten ind, så vi er klar til efteråret," skriver Mette Frederiksen. 

Fokus på langsigtet strategi

Hun understreger i sit opslag på Facebook, at målet er, at man i Danmark kan undgå nationale nedlukninger, hvilket kræver en langsigtet strategi. 

"Vi følger fortsat pandemiens udvikling nøje. Og vi har fokus på en langsigtet strategi, så vi kan håndtere smittebølger på en holdbar måde. Det er målet, at vi kan undgå nationale nedlukninger i fremtiden."

Mette Frederiksen kommer endvidere med nogle opløftende ord til den del af befolkningen, der stadig kan være utrygge ved, at mange restriktioner er blevet fjernet. 

"Til alle jer, der stadig kan være utrygge ved, at de fleste restriktioner nu er væk, mens corona stadig er her: Jeg forstår jer godt. I skal opleve, at vi andre respekterer og er opmærksomme på jer, som er mest sårbare. Stadig viser omsorg."

Hun har således en klar forventning om, at vaccinerne er vores "supervåben" mod behovet for store nationale nedlukninger. Men det er dog afgørende, at man får de sidste med, så man kan bevæge sig trygt ind i efteråret. 

Statsministeren understreger slutteligtt, at man før har set, hvordan danskerne har stået sammen og taget ansvar for hinanden, hvilket hun håber, man vil holde fast i. 

"Gennem det seneste halvandet år har vi vist, hvor meget vi hver især kan tage ansvar for hinanden. Det oplever jeg, at mange stadig vil og gør.

I Danmark passer vi på hinanden. Det skal vi holde fast i."

 

Anbefalet til dig