Mette Frederiksen med ny bøn til danskerne

07/8/20 20:42

Per Broch

Foto: Shutterstock
Her til aften har Mette Frederiksen lagt en opsang til danskerne på Facebook. Danskerne er begyndt at slække på coronatiltagene, det kan medføre påbud.

"Vi holder sammen – ved at holde afstand," starter Mette Frederiksen sit opslag, der på bare få minutter nåede at blive delt rigtig mange gange.

Det nye og meget lange opslag er en opsang til danskerne og en anmodning om, at danskerne til stadighed tager coronavirussen alvorligt, og overholder de restriktioner, som er blevet indført.

Samtidig skal den adfærd, som mange har anlagt sig, vedholdes.

"Først og sidst handler det stadig om at bryde smittekæderne. Undgå, at hvis én er smittet, at andre så også bliver det, for så er det pludselig, at det kan gå virkelig stærkt. Derfor er afstand så utrolig vigtig. Håndvask eller håndsprit. At man bliver hjemme fra skole eller arbejde, hvis man har symptomer," skriver Statsministeren, der er gået til tasterne på grund af det stigende smittetryk, der særligt i Aarhus er alarmerende.

Læs hele indlægget her:

Obligatorisk mundbind

Mundbind kan blive obligatorisk i hele landet, hvis udviklingen fortsætter. Det antyder Mette Frederiksen.

"Jeg tror kun, vi har set begyndelsen på brugen af mundbind. Og vi kan som regering ikke afvise, at det kan blive nødvendigt at indføre det som krav i flere dele af samfundet."

På onsdag mødes Folketingets partier, og her vil de tage stilling til, hvad der skal ske videre.

"På onsdag mødes Folketingets partier og forhandler om den videre genåbning. Når brancher er lukket ned, vil der selvfølgelig stadig være brug for hjælpepakker. Det forhandler vi også."

Danskerne kan derfor bare vente til på onsdag for at få yderligere klarhed om tiltag, imens udviklingen af corona følges tæt af danskerne og Folketinget.

"Derfor er min klare appel til os alle: Lad os holde sammen – ved at holde afstand," slutter Statsministeren af.