Mette Frederiksen med ny corona-udmelding: "Der er en risiko for.."

22/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu udtaler Mette Frederiksen sig om den aktuelle corona-situation.

Mest læste i dag

Danmark er fortsat lukket ned. Indtil videre udløber restriktionerne 7. februar, men statsminister Mette Frederiksen (S) har dog allerede ved flere lejligheder indikeret, at det er en mulighed, at restriktionerne forlænges i et eller andet omfang. 

Det skyldes, at der lige nu er stor usikkerhed på grund af dels den meres smitsomme britiske variant af coronavirus og den for nyligt opdagede sydafrikanske variant, der allerede er blevet konstateret et smittetilfælde af inden for landets grænser. 

Lyspunktet er dog vaccinernen. Siden 27. december, hvor vaccinationerne gik i gang, har mange udsatte danskere fået stikket. Nu er der dog en sten i skoen. Danmark får nemlig ikke leveret lige så mange vacciner, som Sundhedsmyndighederne havde planlagt. 

Nu har statsminister Mette Frederiksen endnu en frygt i forhold til vaccinerne, det oplyser hun til DR.

Det hjælper ikke

Statsministeren frygter nemlig, at flere forsinkelser vil forsinke vaccinationen af borgerne. Det fortæller hun til DR

"Det hjælper i mine øjne ikke, at Pfizer så siger, at der kommer flere vacciner i løbet af første kvartal. Det er nu og her, vi har brug for vaccinerne, og vi tåler ingen forsinkelser," understreger statsministeren. Hun tilføjer, at det kan føre til flere og dødsfald og en længere nedlukning, hvis vaccinationerne forsinkes igen. 

"Der er en risiko for, at vi vil være tvunget til at lukke mere af samfundsaktiviteten ned længere, end vi havde håbet på," slår statsminister Mette Frederiksen fast. 

Lige nu venter endnu en vaccine på godkendelse fra EU. Den er fremstillet af AstaZeneca og Oxford University. Vaccinen benyttes lige nu i England, men det bliver først i næste uge, at det står klart om den også kan benyttes af EU-landene. 

 

Anbefalet til dig