Mette Frederiksen med ny melding til danskerne

15/04/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu er der nyt fra statsministeren. Denne gang i form af et essay i Berlingske.

Mest læste i dag

Nu kommer statsminister Mette Frederiksen (S) med en ny udmelding til danskerne. 

Det sker i et essay, som statsministeren har skrevet til Berlingske. Avisen har den seneste tid udgivet en serie historier under navnet 'Danmark åbner. Men til hvad?'. Essayet fra Mette Frederiksen er en del af denne serie. 

Mette Frederiksen skriver i essayet, at hun ikke deler sortsynet om det år, der er gået. 

"Mange skriver en klagesang om året, der er gået. Jeg deler ikke sortsynet," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Jeg er smerteligt bevidst om omkostningerne, menneskeligt og økonomisk. Men jeg ved, det kunne have været meget værre."

Modtandskraft

Videre i essayet fortælle Mette Frederiksen, at hun tror på landets modstandskraft.

"Jeg har grundlæggende en meget stor tiltro til Danmarks modstandskraft," skriver Mette Frederiksen, inden hun tilføjer:

"Pessimismen kan et land, der eftertragter udvikling, ikke bruge til noget. Det er heldigvis heller ikke den, der dominerer hverdagslivet i vores land."

Torsdag sidder statsministeren i forhandlinger med lederne af folketingets andre partier. Her forhandles der om yderligere genåbning af landet. Det sker dagen efter, at Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen på et fælles pressemøde fortalte, at Danmark dropper brugen af coronavaccinen fra AstraZeneca. 

 

Anbefalet til dig