Mette Frederiksen med ny opfordring til danskerne

Af: Per Broch

|

30/05/2020

Nyheder
Mette Frederiksen med opfordring til danskerne. Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen bruger sin Facebook-konto relativt flittigt til at komme med beskeder til danskerne. I dag lørdag er ingen undtagelse, hvor danskerne opfordres til at have tålmodighed, selvom mange har lyst til at at rejse og opleve mere.

Lige nu læser andre også

"God lørdag, solen skinner og genåbningen er i fuld gang. Nu også snart af grænserne. Det er glædeligt," begynder Mette Frederiksen sit nye opslag på Facebook, der dog hurtigt tager en drejning.

"Men! Når jeg lytter til den offentlige diskussion nu, er det som om de ældre, kronisk syge og andre sårbare er nærmest forsvundet.

Altså alle dem, der bare ikke må få den her sygdom. Dem, der har det allersværest; hvor det er med livet som indsats, hvis de bliver smittet.

Jeg forstår godt utålmodigheden efter at rejse og leve sit liv normalt. Og hvor frustrerende det er at arbejde på et hotel eller på en restaurant i København og savne alle turisterne," fortsætter Mette Frederiksen, der dermed giver en kommentar til de mange, der ikke forstår, hvorfor landet stadig skal være præget af coronanedlukning.

De seneste par dage har været fyldt med debat om, hvordan man som dansker skulle forholde sig til de grænselukninger, der stadig er i kraft, og om landet ikke kunne lukkes yderligere op.

"Økonomien har taget skade på grund af corona. Det oplever hele verden. Og vi er i Danmark igang med en ret stor genåbning af både vores samfund og nu også af grænserne. Men corona-krisen er ikke slut. Det kan blusse op igen.

Og selvom det heldigvis går den rigtige retning i landene omkring os, hvor flere og flere nu også kan åbne op. Så er der fortsat mange steder i Europa, hvor man stadigvæk lever med mange af de restriktioner, vi nu har ophævet. Lukkede restauranter og caféer. Lukkede skoler. Mennesketomme storcentre og butikker," skriver Mette Frederiksen videre i sit opslag.

Der er ingen tvivl om, at den gradvise åbning af landet skyldes en frygt for nye udbrud af sygdommen, som særligt går ud over ældre og svage i Danmark. Derfor kommer Statsministeren også med en helt entydig opfordring til danskerne.

"Vi er et godt sted i Danmark. Men vi har stadig brug for stor tålmodighed."

Læs Statsministerens opslag nedenunder.

 

 

 


 

 

 

 

Anbefalet til dig