Mette Frederiksen melder ud: 'Der skal arbejdes videre med dette spørgsmål'

22/10/2021

Mathias Busekist

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen er overbevist om, at det er afgørende at arbejde videre.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen, som deltog ved det seneste EU-møde, fik drøftet den uholdbare situation, som man i øjeblikket ser i migrationen i EU.

Man skulle således være kommet frem til, at det bliver afgørende, at få styr på EU's ydre grænser.

"Vi har en rigtig alvorlig situation ved EU's ydre grænse. Det skyldes blandt andet Belarus (Hviderusland, red.), som desværre bruger migranter til at presse Europa. Oveni har vi en alvorlig situation i Afghanistan og et vedvarende migrant- og flygtningepres på Europas især sydlige grænser," siger Mette Frederiksen ifølge B.T. 

Medlemslandene - i hvert fald mange af dem - og EU-Kommissionen mener, at Hviderusland, som EU fører sanktioner mod, er ved at føre migranter mod grænserne for at destabilisere unionen som hævn. 

"Der er enighed om, at der skal arbejdes videre med dette spørgsmål med henblik på at afdække, hvordan vi som EU kan være med til at finansiere en styrkelse af EU's ydre grænser," siger statsministeren.

Problemer andetsteds

Mette Frederiksen har også andet at se til, da det for nylig er blevet konkluderet, efter en uvildig advokatundersøgelse, at det ikke var retvisende, da regeringens redegørelse frikendte Mette Frederiksen i minksagen. 

Advokaten kunne konkludere dette efter at have fået adgang til regeringens interne dokumenter. 

Mette Frederiksen derimod brugte regeringens redegørelse som et forsvar i sagen: 

"Den fortæller jo, at jeg og regeringen ikke vidste, at der ikke var en lovhjemmel, da vi træffer beslutningen," sagde hun foran pressen sidste år.

Anbefalet til dig