Mette Frederiksen melder ud: Det kan udfordre vores samfund

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.
Nu lyder der en melding fra statsministeren, der kommer med en status på den nuværende corona-situation.

Mest læste i dag

Juleferien er slut og det er tid til en status. Sådan lyder meldingen fra statsminister Mette Frederiksen.

På sin Facebook-profil deler hun nu en opdatering, hvor hun gør status på den nuværende situation. 

"Kære alle. Vi er kommet i gang med det nye år. I dag vender børnene tilbage i skole. Og det er tid til en status," lyder det fra statsministeren, der starter ud med at kigge på smitten. 

"Vi har fortsat en stor smittespredning i vores samfund. Så længe det er vinter, forventer myndighederne ikke meget lavere smitte. Det ser dog ud til, at kombinationen af en høj vaccinetilslutning til tredje stik, smitteforebyggende tiltag og at omikron tilsyneladende giver et mindre alvorligt sygdomsforløb end tidligere varianter, får os helskindet igennem de her måneder," skriver Mette Frederiksen. 

Statsministeren roser danskernes tilslutning til 3. vaccinestik, som 90 procent af alle danskere over 50 år har modtaget. Det kalder Mette Frederiksen for "ganske enkelt fantastisk". Desuden roser hun myndighederne, der har været hurtige til at få vaccineret de mange danskere.

Dog håber statsministeren på, at flere vil lade deres børn vaccinere. Derfor lyder der også en opfordring:

"Der er heldigvis også mange børn og unge, som nu er vaccineret. Tallet er dog lavere end for os voksne. Med skolestarten i tankerne vil jeg igen opfordre til, at I forældre overvejer at lade jeres børn vaccinere hurtigst muligt."

Må ikke løbe løbsk

Også restriktionerne kommer statsministeren ind på. Hun fortæller dog ikke om danskerne skal forberede sig på, at de nuværende bliver forlænget. Hun skriver dog at myndighederne løbende overvejer situationen, som også bliver drøftet med Folketingets partier.

Varianten Omikron nævnes også af Mette Frederiksen, der slår fast, at den nye variant er langt mere smitsom - hvilket mange familier og arbejdspladser allerede har fået at mærke. 

"Omikrons meget smitsomme natur kan dog udfordre et samfund som vores, hvis den får lov til at løbe løbsk. Det kan lede til for mange indlæggelser på én gang. Og for meget og for hurtig smitte kan også risikere at lukke virksomheder og offentlige institutioner. Så er der ikke folk til at køre toget, passe på børn, ældre og syge eller holde produktionen i gang," lyder det fra statsministeren, som afslutter med en tak:

"Så vi skal stadig håndtere situationen med snilde og overblik. Det er vi heldigvis i gang med. Det ser bedre ud, end vi kunne have frygtet. Tak for indsatsen alle sammen."

 

 

Anbefalet til dig