Mette Frederiksen melder ud: Presset på Putin er stort

24/3/22 15:53

Nicolai Busekist

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen slår fast, at presset på den russiske præsident er stort.

I dag er det en måned siden, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, beordrede sine styrker til at invadere Ukraine.

Siden da har landet været præget af krig og rædsel, hvilket har betydet, at flere millioner ukrainere har følt sig tvunget til at flygte fra sit hjemland.

Det har også betydet, at der har været et utal af samtaler i NATO om, hvordan situationen bedst gribes an. Tidligere i dag har der igen været topmøde i NATO, hvilket den danske statsminister, Mette Frederiksen, var en del af.

Ifølge Mette Frederiksen står det efter dette møde klart, at man i NATO er enige om at fortsætte med at yde støtte til Ukraine på enhver måde, der er mulig.

"I dag er det præcis en måned siden, at Putin angreb Ukraine. Et frit land og et frit folk. Dét er baggrunden for NATO-topmødet, som jeg lige har været til. Hvor vi også havde præsident Zelenskyy med. På tværs af NATO er vi enige om at fortsætte støtten til Ukraine på alle de måder, vi kan," skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Derudover skriver Mette Frederiksen også, at krigen i Ukraine har medført, at Vestens sammenhold nu er stærkere end nogensinde. Hun mener, at det er vigtigt, da enegang og isolation udelukkende vil være til fordel for Vladimir Putin.

"Vestens sammenhold er stærkere end nogensinde. Og sådan skal det være. Enegang og isolation hjælper kun én. Nemlig Putin. Jo mere, vi rykker sammen. Jo mere vi handler samlet. Jo bedre er det," skriver Mette Frederiksen.

Slutteligt slår hun fast, at vi skal tage ansvar for vores sikkerhed, men også, at vi samen skal løfte ansvaret med lande, vi deler værdier med. Ydermere skriver hun, at presset på Putin er stort.

"Sammen med NATO skal vi tage ansvar for vores sikkerhed og vores frihed. Og vi skal løfte ansvaret med de mennesker og de lande, vi deler værdier med. Presset på Putin er stort. Størst, når vi står sammen," runder hun af.