Mette Frederiksen melder ud: Regeringen overvejer nye krav om mundbind

Foto: Shutterstock

Statsministeren kalder den nuværende situation for bekymrende, og hun fortæller, at regeringen i øjeblikket overvejer mundbind i supermarkederne.

Danmark er fortsat inde i en kritisk periode hvad angår coronavirussen. Flere og flere bliver smittet på daglig basis, og selvom der er færre smittede i dag end for et par dage siden, så er antallet af indlæggelser fortsat stigende.

Derfor går regeringen også hele tiden og overvejer, hvad det næste skridt i kampen mod corona kan være, og det kan meget vel blive mundbind i de danske supermarkeder.

Det er nemlig ikke et krav, at man skal bære mundbind i supermarkederne i Danmark, men det kan komme på tale. Det fortæller Mette Frederiksen ifølge Ritzau.

Læs også

Magnus Heunicke deler vigtig vaccine-nyhed

Bekymrende smittetal

Derudover fortæller statsministeren, at den nuværende situationen er bekymrende. og at danskerne bør indordne sig under retningslinjerne.

“Det er bekymrende, det gælder både antallet af smittede og antallet af indlagte,”siger Mette Frederiksen til Ritzau og fortsætter:

“Derfor har vi besluttet en række nye restriktioner, som også kommer til at køre hen over det næste stykke tid. Jeg kan kun opfordre til, at alle følger retningslinjerne.” lyder det fra statsministeren.

Siden i går er 345 personer blevet bekræftet smittet med coronavirus, mens hele 15 personer er blevet indlagt. Det sender antallet af indlæggelser op på over 100 igen.

Læs også

Ulykkelig Anette Heick: Gav hjerteskærende besked til Keld & Hilda

 

 

Heldigvis har ingen smittede danskere mistet livet siden i går.