Mette Frederiksen mødes med dronning Margrethe i dag

Foto: Shutterstock

I dag mødes statsministeren og dronning Margrethe

Statsminister Mette Frederiksen (S) fortæller nu, at hun tirsdag skal have et ganske særligt møde. Statsministeren skal nemlig mødes med dronningen. 

Tirsdag er det nemlig tid til statstråd. Og et helt særligt et af slagsen. Det er nemlig første gang, at det foregår fysisk i lang tid. Det er naturligvis COVID-19 pandemien, der har gjort det umuligt for dronningen, statsministeren og de andre deltagere at mødes. 

Det fortæller Mette Frederiksen i et opslag på Facebook. 

"Er på vej gennem Christiansborgs smukke gange til Statsråd hos Hendes Majestæt Dronningen og H.K.H. Kronprinsen," skriver statsministeren, inden hun tilføjer:

"Det er første statsråd med fysisk deltagelse i lang tid."

Læs også

Nyt prinsebillede begejstrer: Lagde du mærke til detaljen?

"En stolt og vigtig tradition"

Statsråd er en gammel tradition i det danske folkestyre. Det forklarer Folketinget på sin hjemmeside.

"Med passende mellemrum holder statsministeren og de øvrige ministre et møde med dronningen. Mødet kaldes for statsrådet, og det ledes af dronningen eller hendes stedfortræder, hvis hun er ude at rejse," skriver Folketinget.

"På statsrådet underskriver dronningen sammen med en minister de love, som Folketinget har vedtaget. Regeringen orienterer også dronningen om nye lovforslag, den vil fremsætte i Folketinget. Statsrådet er mest en højtidelig ceremoni og ikke et møde, hvor der bliver truffet beslutninger."

Videre i sit opslag kalder statsministeren netop statstådet for en stolt og vigtig tradition. 

"Skønt, at det nu igen er muligt at mødes i Statsrådssalen, som der er tradition for. Ved det samme gamle bord, hvor skiftende regeringer har siddet gennem tiden. Her forelægges Hendes Majestæt Dronningen regeringens lovforslag, før de fremsættes i Folketinget. Ligesom Majestæten stadfæster de lovforslag, der er blevet vedtaget i Folketinget. En stolt og vigtig tradition," skriver statsminister Mette Frederiksen. 

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet

 

 

 

Læs også