Mette Frederiksen: Mundbind, nedlukning og forbud rammer hele landet

18/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Socialdemokratiet
Fredag indfører regeringen nye corona-restriktioner i hele landet.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen (S) har netop fra talerstolen i Spejlsalen bekræftet, at regeringen nu igen indfører landsdækkende restriktioner, der skal hjælpe med at stække coronaens spredning her til lands. De seneste dage har de daglige corona-tal været på himmelflugt. Torsdagens nye antal smittede var det næsthøjeste i Danmark nogensinde. Det er værd at notere sig, at der nu testes flere hver dag end under epidemiens første bølge. Det betyder, at man formentlig også vil konstatere flere smittede af netop denne grund, men - ifølge eksperter - går det alligevel den forkerte vej. 

Den senere tid har regeringens fokus været på at indføre lokale restriktioner, der har til hensigt at kvæle de lokale opblusninger af smitten, som vi har set i eftersommeren. Dette har bl.a. virket i Aarhus og Silkeborg. Nu skifter regeringen dog strategi og kigger på landet som helhed. Konkret betyder det, at nattelivet fremover lukkes tidligere ned, at færre må samles og at borgerne skal til og vende sig endnu mere til at bruge mundbind.

Fredag fortæller Statens Serum Insitut desuden, at 454 flere er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det er en mere end torsdag, hvor der var 453 nye smittede. 

Hel række restriktioner indføres

Men på baggrund af de stødt stigende smittetal, så tager statsministeren nu konsekvensen, fortæller hun. Det betyder, at restauranter, barer og caféer i hele landet fremover lukker klokken 22. Det betyder dog også, at gæster på etablisamenterne skal have mundbind på, når de opholder sig der. Ligesom det har været tilfældet ved de lokale restriktioner i Odense, København og en række andre kommuner de seneste dage. 

Derudover kunne statsminister Mette Frederiksen (S) også fortælle, at forsamlingsforbuddet sænkes. Det betyder, at man over hele landet frem over højest må mødes 50 personer af gangen. I forbindelse med genåbningen havde fodboldklubberne også fået lov til igen at lukke folk ind på stadion. Det må de fortsat, dog ikke i samme grad. Fremover må højest 500 mennesker opholde sig på stedet, når der spilles fodboldkampe. Udover publikum er det inklusiv spillere, ansatte, trænere og så videre. 

Regeringen henstiller til, at man arbejder hjemme i det omfang, som det er muligt. Desuden opfordrer regeringen til, at man rejser uden for myldretiden, hvis man skal med offentlig transport. Restriktionerne træder snart i kraft. Allerede lørdag klokken 12 går de i gang. Ifølge statsministeren vil de i første omgang stå ved magt indtil 4. oktober. 


 

 

Anbefalet til dig