Mette Frederiksen nægter

16/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren nægter at svare på spørgsmål om et emne.

Mest læste i dag

Tirsdag trådte statsminister Mette Frederiksen (S) frem på et pressemøde. Det skete efter spørgetimen i Folketinget, hvor tingets partiledere havde mulighed for at stille spørgsmål til Mette Frederiksen.

Efterfølgende forsøgte flere medier at få statsministeren til at forholde sig til spørgsmålet om, hvorvidt dobbeltstraf i forbindelse med corona er rimeligt. 

Det betyder i praksis, at det takseres dobbelt så alvorligt, hvis man kaster en sten til en corona-demonstration som til en klima-demonstration. 

Den diskussion ville statsministeren dog ikke gå ind i på pressemødet. Her afslog statsminiser Mette Frederiksen både at svare på spørgsmål fra Jyllands-Posten og BT.  Istedet henviste Mette Frederiksen til en anden minister i regeringen. 

Sender spørgsmålet videre

“Jeg vil gerne henvise til justitsministeren for yderligere svar på det her,” siger Mette Frederiksen på pressemødet. 

Det fastholdt statsministeren selv efter flere forsøg på at få en kommentar. 

Tirsdag fortalte Østjyllands Politi også, at en kvinde er blevet anholdt på baggrund af et opslag på Facebook.

Her har kvinden delt et billede fra en corona-demonstration.

“Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse fra en borger, der havde set et opslag i en gruppe på Facebook med et billede af en brændende dukke med statsministerens ansigt og et skilt med teksten ”Hun må og skal aflives”,” skriver Østjyllands Politi. 

På baggrund af anmeldelsen og den indledende efterforskning vurderede Østjyllands Politi, at der kunne være tale om en overtrædelse af straffeloven. 

Søndag foretog politiet derfor anholdelse af en kvinde, som blev sigtet for trusler efter straffelovens §119, stk. 1, ligesom der blev sikret tekniske beviser til sagen, fortæller Østjyllands Politi.