Mette Frederiksen og dronning Margrethe i biografen sammen

09/09/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En film om Danmarks første regerende dronning trak fine navne til

Mest læste i dag

I et nyt opslag på Facebook fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) om en helt særlig tur i biografen. Onsdag gik turen til gallapremiere på den nye film om Margrethe 1, der har Trine Dyrholm i hovedrollen som dronningen. 

"En stor oplevelse at se filmen om Margrete 1," forklarer Mette Frederiksen i opslaget på Facebook - og fortsætter: 

"En vigtig kvinde og regent. Og en vigtig del af vores historie. Flot, flot film og stærke skuespillerpræstationer. Ikke mindst af Trine Dyrholm, som overgår sig selv. Tak til hele holdet bag filmen for at filmatisere vores historie. Det betyder meget for vores fælles erindring."

Derudover understreger statsministeren, at hun synes, det er dejligt at være i biografen igen.

Dronning Margrethe modtaget af 'dronningen'

Mette Frederiksen var dog ikke den eneste, der var taget i biografen denne aften. Kongehuset bekræfter i en nyhed på deres hjemmeside, at dronning Margrethe også var til stede ved filmen, der handler om den eneste anden regerende danske dronning end hende selv.

Et billede, som Kongehuset har offentliggjort, viser hvordan dronning Margrethe fik en flot modtagelse af titelrolleindehaveren Trine Dyrholm samt filmens instruktør Charlotte Sieling, der tidligere har instrueret afsnit af nogle af danskernes yndlingsserier. Det drejer sig blandt andet om Rejseholdet, Krøniken og Forbrydelsen

Filmen får officielt premiere den 16. september

 

Anbefalet til dig