Mette Frederiksen om krænkelser: ’Jeg har ikke løftet opgaven godt nok’

20/10/20 18:15

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Statsministeren mener, at krænkelsessager har kunnet ske i Socialdemokratiet i for lang tid.

Landets statsminister, Mette Frederiksen, ønsker nu at trække en streg i sandet.

Hun erkender, at hun ikke har gjort nok for at forhindre krænkelseskulturen, der har medført grænseoverskridende adfærd i Socialdemokratiet.

Ovenstående har hun formuleret via e-mail til alle medlemmer af Socialdemokratiet, som TV2 er i besiddelse af.

”Jeg har ikke løftet denne ledelsesopgave godt nok. Jeg har selv været med i Socialdemokratiet, siden jeg var ung, og jeg kender til mange afkroge af vores parti,” skriver statsministeren.

Mette Frederiksen erkender dette efter Frank Jensen har måtte trække sig som socialdemokratisk overborgmester i København samt næstformand i Socialdemokratiet.

Har stået på i for lang tid

Hun udtaler yderligere, at Socialdemokratiet har vokset sig til en stor størrelse, der har mange år på bagen, hvorfor der i alt for lang tid har kunnet opstå krænkelser og chikane.

”Mænd og kvinder. Unge som gamle mødes på kryds og tværs. Kæresteforhold, flirt og seksuelle relationer kan opstå. Det kan chikane, krænkelser og upassende opførsel desværre også. Ja, faktisk har det været tilfældet i alt for lang tid,” skriver hun i mailen.

Hun mener derfor, at det er på tide, at man trækker en streg i sandet, så man kan kigge på disse sager med den fornødne alvor, så man dermed kan skabe nye rammer for den politiske kultur i Danmark.

Hun forventer flere sager

Mette Frederiksen er heller ikke bleg for at erkende, at hun ikke bliver overrasket, hvis der kommer flere sager frem i Socialdemokratiet.

”Jeg har ikke nogen forudsætninger for at vurdere omfanget eller alvoren, men jeg kan i hvert fald ikke stå og sige, at det tror jeg ikke, at der gør,” sagde hun til den fremmødte presse ved et gruppemøde i Socialdemokratiet.

Hun forklarer slutteligt i mailen, at krænkelser ikke tolereres, og man kan være nødsaget til at trække sig fra sine eventuelle poster, hvis det skulle finde sted.