Mette Frederiksen: Ord kan ikke lindre smerten

05/09/2021

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Statsministeren har i anledning af Flagdagen sat nogle ord på den indsats, Danmark har leveret i løbet af de 20 år, man har hjulpet trods Talibans magtovertagelse.

Mest læste i dag

Taliban overtog kontrollen i Afghanistan, hvorfor man under tumultariske omstændigheder måtte evakuere. Men det betyder ikke, at de 20 års indsats i Afghanistan har været forgæves. 

Det skriver Mette Frederiksen i et opslag på Facebook i anledning af Flagdagen, som også blev tilbragt ved at holde tale for Danmarks udsendte, veteraner og deres kære på Christiansborg Slotplads i København, hvor der var omkring 1200 soldater til stede, men hvor man også fik hyldet dem, som ikke vender hjem.

"I år vil vi særligt mindes dem, der ikke kom hjem fra Afghanistan. Ord kan ikke lindre smerten hos jer, der sidder tilbage med det tunge savn," skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook. 

Mette Frederiksen takker dem efterfølgende for deres indsats i kampen om Danmarks sikkerhed:

"I har - hver enkelt af jer - bidraget til den nødvendige kamp mod terrorisme. I har været med til at sikre andres sikkerhed - i Danmark og hos vores allierede."

Hun får i samme ombæring takket dem, der har bistået evakueringen i Kabul:

"I dag også en særlig tak til jer, der har bistået evakueringen i Kabul. I har gjort en ubegribelig bedrift i en tragisk situation," skriver hun. Slutteligt kommer hun med et dybfølt tak til dem, der har været udsendt over årene:   "Til alle jer, der har været udsendte over årene. Til de faldne. Veteraner. Og jer, der stadig er klar til at tage ud med Dannebrog på skuldren: Nok hylder vi jer i dag. Men vi skal huske jer alle årets øvrige dage. På vegne af hele Danmark: Af hjertet tak."

Anbefalet til dig