Mette Frederiksen protesterer

Foto: Shutterstock

Sammen med en række andre statsledere sætter statsministeren nu foden ned

Tordag har statsminister Mette Frederiksen (S) delt et opslag på sin Facebook, hvor statsministeren går i brechen for homoseksuelles rettigheder. Det sker i et protestbrev, der - udover Mette Frederiksen - blandt andet også er underskrevet af Tysklands kansler Angela Merken og Emmanuel Macron, der er præsident i Frankrig. 

Opslaget fra landets statsminister starter med et budskab, der er ikke er til at tage fejl af.

"Alle har ret til at være den, de er. Og elske den, de vil," skriver Mette Frederiksen, inden hun fortsætter:

"Derfor står Danmark i dag sammen med flere europæiske lande om mangfoldighed og ligestilling, når vi mødes til Topmøde i Bruxelles. Sammen sender vi et klart signal om, at tolerance, forskellighed og fællesskab er ufravigelige europæiske kerneværdier."

Læs også

Prins Joachim afslører: Jeg kan stadig mærke den

Det er Mette Frederiksen stolt af

Diskussionen om homoseksuelles rettigheder er blevet aktualiseret igen, da et af EUs medlemslande - Ungarn - har vedtaget en ny lovgivning om netop homoseksuelle, der har fået skarp kritik fra flere sider. 

Siden er diskussionen tiltage i styrke, da UEFA gav borgmester Dieter Reiter nej til, at regnbueflaget måtte projekteres op på Allianz Arena i Hamburg inden torsdagens fodboldkamp mellem Tyskland og Ungarn. Det får nu Mette Frederiksen og de andre statsledere til at offentliggøre brevet, hvor de bakker op om borgernes rettighed til at være den, de er. 

 

"Jeg er stolt af, at Danmark i årtier har været et foregangsland. Vi er kommet langt herhjemme. Og vi har et ansvar for også at gå foran ude i verden. Had, intolerance og diskrimination hører ikke hjemme i EU. Eller i resten af verden," afslutter statsminister Mette Frederiksen sit indlæg på Facebook

Læs også

Du slipper for vatpinden: Ny corona-test afprøves lige nu

 

 

 

Læs også