Mette Frederiksen reagerer: "Det her skal have store konsekvenser"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu udtaler statsministeren sig.

Mest læste i dag

Torsdag morgen reagerer statsminister Mette Frederiksen på nattens begivenheder.

Rusland har i nat iværksat en omfattende militær operation mod Ukraine. Ukraine er lige nu under angreb fra forskellige retninger. Flere medier rapporterer om angreb mod Kiev og Kharkiv og en landsætning ved Odessa.

Det oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Jeg fordømmer Ruslands angreb på det stærkeste. Det er en skræmmende og helt uprovokeret handling, der strider mod FN-Pagten og folkeretten. Det her skal have store konsekvenser for Rusland. EU og NATO vil mødes inden for kort tid.”

Landede tidligt torsdag morgen 

Torsdag morgen landede flere tropper på Ukraines sydkyst tidligt torsdag morgen. Det oplyser embedsmænd og medier i kølvandet på Vladimir Putins godkendelse. 

Kort efter Putins tale til nationen kunne lyden af eksplotioner høres i Ukraines hovedstad, Kiev. Det oplyser nyhedsmediet Reuters.

"Putin har netop lanceret en fuldskala invasion af Ukraine. Fredelige ukrainske byer er under strejke," sagde den ukrainske udenrigsminister Dmytro Kuleba på Twitter.

U.S.A’s præsident har udtalt, at hans bønner gik til befolkningen i Ukraine.

Rusland har længe krævet en ende på NATOs udvidelse mod øst. Vladimir Putin gentog også sin holdning om, at ukrainsk medlemskab af den amerikansk-ledede atlantiske militæralliance er uacceptabel.

Volodimir Zelenskil, ukraines præsident, oplyste tidligt torsdag morgen, at landet har indført undtagelsestilstand. Han beder befolkningen om at holde sig inde.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig