Mette Frederiksen reagerer inden opgør

Foto: Shutterstock

Onsdag venter afslutningsdebatten i Folketingssalen. Det forventes at partierne vil gå hårdt til hinanden i den timelange debat.

Onsdag kommer statsminister Mette Frederiksen (S) med en anderledes melding på Facebook. 

Årsagen er, at det i dag er tid til Folketingets årlige afslutningsdebat. Det er en lang debat i Folketingssalen, der afslutter det politiske år inden sommerperioden. Afslutningsdebatten varer mange timer og tager udgangspunkt i en forespørgsel til statsministeren om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation stillet af alle Folketingets partier.

På Facebook fortæller landets statsminister nu, at hun vil planlægger at holde en 'lidt anderledes tale' i år. 

Læs også

Gør det ikke: Advarer mod forældede vaskevaner

'En anderledes tale'

Når afslutningsdebatten går i gang, så starter Socialdemokratiets politiske ordfører - som er ordfører for forespørgerne - med at begrunde forespørgslen, som alle partierne står bag, og som lyder: Hvad kan statsministeren oplyse om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation? Derefter holder statsministeren en tale, hvor hun svarer på forespørgslen.

I et opslag, der er akkompagneret af et billede af statsministeren på løbetur, skriver Mette Frederiksen lidt om den tale, hun planlægger at holde, når hun får spørgsmålet. 

"Folketinget har sin store afslutningsdebat i dag, og vi skal diskutere det forgangne år," skriver Mette Frederiksen, inden hun fortsætter: 

"Jeg vil holde en lidt anderledes tale - og i stedet se frem mod de næste ti år."

Årets afslutningsdebat starter klokken onsdag klokken 09. 

Læs også

Medie: Prins Joachim vender hjem

 

 

 

Læs også