Mette Frederiksen reagerer på dagens smittetal: "De er høje, men..."

10/11/20 13:27

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det seneste døgn har antallet af indlagte danskere rundet en trist milepæl.

Netop nu står statsminister Mette Frederiksen (S) på talertolen på Christiansborg, hvor en højspændt spørgetime er i gang. 

Det forventes at hovedparten af dagens diskussion vil tage udgangspunkt i sagen om masseaflivning af danske mink, der på kort tid har overtaget dagsordenen. I løbet af tirsdagen har flere folketingsmedlemmer og partiledere krævet, at fødevareminister Mogens Jensen (S) sættes af holdet efter håndteringen af sagen.

Regeringen traf nemlig beslutningen om masseaflivningen uden, at den nødvendige lov var på plads. Regeringen havde simpelthen ikke hjemmel til at beordre aflivningen af de mange mink uden for Nordjylland. 

Inden spørgetimen rigtigt kom i gang, så reagerede Mette Frederiksen på de netop udkomne smittetal, der - ifølge statsministeren - viser, at corona i den grad fortsat er i blandt os. 

Trecifret endnu en gang

Mandag var antallet af bekræftede smittetilfælde faldet til 771. Det tal stiger beklageligvis til 1066 tirsdag. 

Det betyder, at der er konstateret over 1000 nysmittede det seneste døgn. Det er dog ikke det eneste tal, der stiger. 42 personer har siden mandag ved samme tid ladet sig indlægge på danske hospitaler. Det betyder, at der nu i alt er 211 indlagt. 

33 af disse befinder sig på intensiv, ligesom 21 af dem får hjælp til at trække vejret af en respirator. 

Det var disse tal, der fik statsministeren til at reagere fra talerstolen. Her udtalte Mette Frederiksen:

"Corona er for alvor tilbage. Smittetallene er høje, men relativt stabile," udtaler statsministeren under spørgetimen.